dimarts, 30 de maig de 2017

Carles Puigdemont ensabona Mediapro

Roures i Puigdemont.
El Govern exhibeix la seva entesa amb el grup empresarial de Jaume Roures, que està esquitxat pel 'FIFAgate'.  
Els treballadors de TV3 volen 'despujolitzar' el monòlit.  
El comitè d'empresa de TVC fa un canvi de rètol simbòlic als estudis de Sant Joan Despí.  TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 30/05/2017 
Ullà (Baix Ter, Baix Empordà).-   

Llegim a EL TRIANGLE que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ahir dilluns va enaltir Mediapro en la inauguració d'una exposició sobre el mateix grup empresarial al Palau Robert de Barcelona.
Després de visitar la mostra, anomenada ‘Mediapro Live, la revolució en directe’, Puigdemont va expressar la seva "admiració per una empresa com Mediapro que avui és motor del sector audiovisual a Europa". "Felicitats perquè tenim al país un referent internacional en la cultura d'arreu del món, que és com dir en la civilització que marcarà el segle XXI", va afegir.
En la seva intervenció, que va concloure amb "una invitació a tothom que vingui a veure aquesta exposició", el president del Govern de la Generalitat, Carles Puigdemont, va atribuïr a Mediapro una "perspectiva humanista de la tecnologia".
"No es coneix tot el que fem ni la dimensió del que fem", han expressat els fundadors de Mediapro, Jaume Roures i Tatxo Benet. Aquest darrer ha dit que el seu gegant audiovisual és pioner en adaptar-se a una revolució tecnològica i de continguts marcada per una gran demanda que ha sorgit per la multiplicitat de pantalles. SANCHIS, TV3 I BARÇA TV 
Pel que fa a la revolució que afecta la graella a TV3 sota l'autoritat del nou director, Vicent Sanchis, els canvis són propicis per a Mediapro, que s'encarregarà del programa d'entreteniment que substituirà el Divendres.
A Barça TV, també amb Sanchis al capdavant durant els darrers mesos de Joan Laporta com a president del club blaugrana, Mediapro havia sucat d'un contracte d'explotació que fou ampliat només tres dies abans de les eleccions que posaven punt final a l'etapa de Laporta. Com va publicar EL TRIANGLE el passat mes de març, el llegat de Sanchis a Barça TV, marcat pels lligams amb Mediapro, es resumeix en el vessant econòmic amb unes pèrdues de 9 milions d'euros en un any i mig.

EL FIFAGATE 
D'altra banda, durant la recent visita d'Oriol Junqueras als EUA ja s’havia posat de manifest l'entesa Generalitat-Mediapro. El vicepresident va visitar la seu del conglomerat a Miami, un dels escenaris, per cert, de l'escàndol del FIFAgate el 2015. De fet, l'únic català acusat formalment en el marc d'aquelles investigacions va ser l'home fort de Jaume Roures --ex dirigent de LCR-ETA VI durant el franquisme tardà i la Transició-- als EUA Roger Huguet, que es va declarar culpable de conspiració per cometre frau i blanqueig de capitals.
Segons els investigadors, Huguet era un dels responsables del suborn d'alts executius de la FIFA i de federacions americanes de futbol. Un informe de la Fiscalia nord-americana, a més, assenyalava cap a la cúpula del conglomerat: va apuntar que un "co-conspirador" que movia des d'Europa els fils de la trama era un dels propietaris de Mediapro. 

DESPUJOLAR 
En la línia de les retirades de plaques i honors de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol empreses per diversos ajuntaments, el comitè d'empresa de Televisió de Catalunya proposa modificar la inscripció del monòlit commemoratiu que hi ha als estudis de Sant Joan Despí (Baix Llobregat) perquè no hi consti cap referència a Pujol.
De fet, han plantejat a la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que hi digui: "El 10 de maig de 1983 el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat la llei de creació de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió".
Els treballadors de TV3 consideren que, d'aquesta manera, es democratitzaria el monòlit perquè s'hi representaria millor la missió i l'origen dels mitjans públics. Recorden que l'expresident Pujol està sent investigat per haver tingut diners amagats a l'estranger. De moment, però, lamenten que la direcció de la CCMA no estigui disposada a acceptar aquesta iniciativa sense cap instrucció per part del Parlament de Catalunya sobre plaques i monuments. Arran d'aquesta reacció, el comitè de TVC ha organitzat un canvi de rètol simbòlic aquest dimarts al migdia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada