dimarts, 9 de maig del 2017

A L'Escala, poca cura de les restes de la torre de la Punta per part de l’empresa constructora del front de mar

La imagen puede contener: cielo, exterior y comidaEl dictamen tècnic sobre tapar les restes del Salvavides sembla correspondre als desitjos del govern municipal 








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/05/2017 
L’Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà).- 

De la lectura del dictamen dels tècnics sobre les restes arqueològiques a la Punta sembla que ha prevalgut l'opinió de l'equip de govern de l’Ajuntament de l’Escala (Baix Ter, Alt Empordà) que fer visible les restes trobades de la Casa de Salvament (finals del segle XIX), dit Salvavides,  perjudicava la execució del projecte de reforma del front de mar.
Per altra banda, es conserva el fonament de la torre de la primera meitat del segle XVII, que va donar nom a finals d’aquell segle a un dels primers carrers del poble, el carrer de la Torre, situat a la banda de llevant de l’antiga via pública, ara carrer del Port. Hi ha prevista una placa que expliqui l’origen de les restes de la torre, pagada per la get d’Empúries i de Viladamat, en un acord de desembre de 1640, surant la Guerra dels Segadors. L’empresa que fa les obres a la Punta i el Port de Perris no te gaire cura amb les restes arqueològiques trobades, com ara en el cas dels fonaments de la torre, on hi deixa a sobre eines i materials de la construcció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada