dimecres, 31 de maig del 2017

423) CRÒNICA QUATRE-CENTRES VINT-I-TRES DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Ramon Espadaler, quan era conseller d'Interior. 
L'arxivament del cas Pandora retrata els Mossos i Espadaler.  
L'Audiència Nacional del Regne destaca la manca d'evidències delictives sobre el moviment llibertari.  
La magistrada conclou que l’operació dels Mossos se sostenia amb "afirmacions genèriques que no troben cap base objectiva en el contingut de les converses la transcripció de les quals s'ha anat facilitant".  
Puigdemont pregunta a Rajoy "si està disposat a tot".  
El president de la Generalitat diu que les "amenaces" l'animen a tirar endavant amb el procés.  


[Barcelona (República Catalana) 31/05/2017] 
L’AMIC DEL POBLE    

Llegim a EL TRIANGLE que el cos dels Mossos d'Esquadra i Ramon Espadaler van vessar-la amb l'operació Pandora, segons ha posat de manifest l'acte de la magistrada de l'Audiència Nacional del Regne d’Espanya Carmen Lamela, que acaba d'arxivar per manca d'indicis el que quedava d'una causa en el marc de la qual onze persones vinculades amb el moviment llibertari van ser detingudes el 16 de desembre del 2014. Set de les quals van ingressar en presó preventiva.
Aquella va ser la primera fase d'una operació engegada pels Mossos i el magistrat Javier Gómez Bermúdez contra una suposada "organització criminal amb finalitats terroristes". La mateixa magistrada va sobreseure la segona fase de l'operació Pandora el juny del 2016 pel mateix motiu.
Ara, la magistrada Lamela ha conclòs que "malgratl temps transcorregut, gairebé tres anys, i malgrat els diversos i successius telèfons intervinguts i els informes de tot tipus que han sigut compilats, l'únic resultat obtingut pels investigadors és la comprovació que els investigats es relacionen amb persones del col·lectiu anarquista".
Així mateix, ha expressat que el fet d'haver vinculat els investigats amb una suposada organització amb finalitats terroristes se sostenia amb "afirmacions genèriques que no troben cap base objectiva en el contingut de les converses la transcripció de les quals s'ha anat facilitant".
Quan es va engegar l'operació Pandora, que va mobilitzar 700 agents dels Mossos i va totalitzar catorze escorcolls, l'aleshores conseller d'Interior, el democristià Ramon Espadaler (UDC), va afirmar que aquella operació s'havia enfocat contra "l'anarquisme violent" i tenia una "base suficient". També va declarar que del fet que set persones haguessin ingressat a la presó per ordre de l'Audiència Nacional es desprenia l'encert de l'operatiu dels Mossos d’Esquadra i el fonament "en la catalogació".

PUIGDEMONT PREGUNTA A RAJOY QUE VOL FER A CATALUNYA 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que expliqui fins on està disposat a arribar per aturar el referèndum independentista.
El president Puigdemont ha preguntat, des del Parlament de Catalunya, si "està el Govern espanyol disposat a utilitzar la força contra Catalunya?".
Puigdemont ha exigit a Mariano Rajoy que deixi de "jugar amb aquesta ambigüitat", i que "expliqui si està disposat a tot".
Carles Puigdemont ha respost d'aquesta manera a la pregunta del portaveu de Junts pel Sí, Jordi Turull, durant la sessió de control al Govern de la Generalitat, quan aquest li ha demanat que es posicionés sobre si "les amenaces" del Govern espanyol tindrien un efecte dissuasiu sobre la convocatòria del referèndum d’autodeterminació nacional català.
El president de la Generalitat ha assegurat que rebuig del Govern espanyol i la judicialització del procés independentista no fan més que "animar" el seu objectiu de celebrar el referèndum.
Puigdemont ha assegurat que els postulats del Govern espanyol "ni dissuadeixen, ni replantegen, ni rectifiquen, ni fan recular" el full de ruta independentista.
Carles Puigdemont ha insistit en la intenció del Govern de la Generalitat de convocar el referèndum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada