dilluns, 29 de maig del 2017

421) CRÒNICA QUATRE-CENTRES VINT-I-U DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Sáenz de Santamaría: “Puigdemont està en mans de la CUP".  
La vicepresidenta del Govern espanyol acusa al president català de fer “victimisme”. 
El pla antireferèndum de Rajoy: Mossos contra urnes.  
A través de la Fiscalia, preveu promoure que la Policia Autonòmica de Catalunya les retiri, segons 'La Razón'.  
Resposta de la CUP "Hola Soraya: El futuro de Catalunya está en manos del pueblo catalán".  
Sánchez tanca files amb Rajoy contra el referèndum.  
Sánchez ha expressat la seva oposició “al referèndum il·legal que pretén fer el Govern de la Generalitat”.  
Bono diu que “cal fer el que sigui” per a evitar la independència de Catalunya.  


[Barcelona (República Catalana) 29/05/2017] 
L’AMIC DEL POBLE

Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del Govern espanyol, ha denunciat que el president del Govern la Generalitat, Carles Puigdemont, té les mans lligades pel seu pacte de governabilitat amb la CUP-CC. Sáenz de Santamaría ha afirmat que es veu "una vegada més que Puigdemont està en mans de la CUP, dels extremistes que li imposen la data i la pregunta del referèndum", en referència a la reunió que manté aquest dilluns el president de la Generalitat amb los forces independentistes, buscant data i pregunta pel referèndum independentista. La vicepresidenta espanyola ha denunciat que el president Puigdemont busca "alimentar un victimisme que ja no cola". Sáenz de Santamaría li ha tornat a demanar a Puigdemont que porti el debat independentista al Congrés dels Diputats, i amb ironia li ha recordat la adreça: “carrera de San Jerónimo, sense número”.
La compareixença de la vicepresidenta del Govern espanyol s’ha fet just unes hores abans que el president del Govern la Generalitat es reuneixi amb les forces parlamentaries que donen suport a un referèndum per l’autodeterminació nacional catalana.
La segona de l’executiu de Rajoy ha afirmat que “el clima a Catalunya és preelectoral. S'està instrumentalitzant un procés en el qual s'ha ficat el Govern i que no té sortida. I ho fa perquè està pendent de les enquestes. Hi ha més tàctica electoral que estratègia per part del president de la Generalitat”. En aquest context, Sáenz de Santamaría ha afegit que "tinc la sensació que en aquesta dinàmica es té un ull posat en el que pugui passar en unes futures eleccions. El Govern no té la clau per convocar eleccions a Catalunya. Sembla que el Govern, que Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva, estan mirant molt aquest vessant electoral amb la idea de veure com poden crear una confusió que els pugui venir bé electoralment".
El Govern espanyol insisteix en que no hi haurà referèndum, i ha denunciat que Junts pel Sí "ha rebutjat governar per a tots els ciutadans i ha deixat que sigui la CUP, el partit més minoritari del Parlament, qui mani".
La vicepresidenta espanyola ha confirmat que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i el nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, han parlat de política catalana aquest matí. Sáenz de Santamaría ha afirmat que "no pot haver vies obertes per al diàleg si el que es planteja és referèndum si o si i així ho han constatat Rajoy i Sánchez a la conversa que han tingut aquest matí".
El nou portaveu del grup parlamentari dels socialistes al Congrés, José Luis Ábalos, ha demanat aquest mateix matí al PP que reuneixi als partits constitucionalistes per consensuar com s'ha d'abordar la qüestió catalana.

PLA DE MOSSOS CONTRA URNES
El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, té previst recórrer als Mossos d'Esquadra perquè retirin les urnes i, així, impedir el referèndum d’autodeterminació nacional català, avança el diari de l’entorn del PP ‘La Razón’. Segons aquest diari unionista, la Fiscalia promourà que es precintin les urnes i la Policia Autonòmica de Catalunya hauria d'actuar, això sí, per ordre judicial.

SEGONS LA PERIODISTA MORODO HI HAURÀ “UN ESCENARI SOCIAL MOLT DELICAT DURANT ALGUNES HORES” A CATALUNYA
Així mateix diari, ‘La Razón’, explica que hi ha divisió d'opinions en el si del Govern espanyol sobre fins a quin punt el Govern de la Generalitat de Catalunya es mantindrà ferma en el "referèndum o referèndum". En aquest sentit, afirma que n'hi ha que creuen que la perspectiva de possibles condemnes i la divisió interna pesaran i el Govern de la Generalitat, tot i tensar la situació, acabarà acceptant que no es pot celebrar el referèndum i convocarà eleccions aquesta tardor. D'una altra banda, n'hi ha que pensen que el Govern de la Generalitat no aturarà un xoc de trens, la qual cosa suposadament originarà un escenari social molt delicat durant algunes hores, segons les paraules que utilitza la periodista Carmen Morodo, que signa la informació i cita veus del Govern espanyol i la Moncloa.

“HOLA SORAYA”

Ha estat la resposta de la CUP Nacional a través d'una piulada escrita en espanyol adreçada a Soraya Sáenz de Santamaría: "Hola @Sorayapp, el futuro de Catalunya está en manos del pueblo catalán y lo vamos a resolver en un referéndum #referèndumCAT #sensepor".
La resposta via Twitter s'ha produït a quarts de dues del migdia després que la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, hagués assegurat que el calendari i el futur de Catalunya l'està decidint la CUP. L'habitual portaveu del Govern espanyol havia declarat als mitjans que el president de la Generalitat de la Comunitat Autonòmica de Catalunya "està en mans"dels "extremistes", que representen una minoria al Parlament de Catalunya.
ElNacional.cat se'n fa ressò i destaca aquestes declaracions com: "La patinada de Soraya que encén la xarxa", tot reproduint les paraules sense sentit de Sáenz de Santamaría: "Puigdemont vol fer un referèndum en lloc d'escoltar els catalans." Un comentari  que ja acumula un gran nombre de comentaris a Twitter i que ha estat motiu de mofa, encara més pel fet que  s'ha compartit des del compte oficial de Twitter del Partit Popular.
Alguns usuaris actius a Twitter ha ironitzat sobre el comentari de Sáenz de Santamaría, com el conseller Raül Romeva, el diputat de JxSí Germà Bel, l'economista Sala i Martin o el president d'Òmnium, Jordi Cuixart.

EL PSOE TANCA FILES AMB EL PP CONTRA EL REPERÈNDUM CATALÀ
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, aquest matí ha trucat el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, per mostrar la seva “oposició al referèndum il·legal que pretén fer el Govern de la Generalitat”. En aquest sentit, ha expressat que el PSOE sempre defensarà la legalitat i la Constitució espanyoles davant de qualsevol “intent de trencar-les”.
Ambdós líders han parlat abans que Rajoy participés en una cimera amb el president portuguès, Antonio Costa.
Segons fonts del PSOE, la conversa ha estat “fluida i normal”, malgrat que el president del Govern espanyol s’hagués negat a telefonar a Sánchez per felicitar-lo per la seva victòria en les primàries del partit.

BONO ALARMAT
L’ex-ministre del PSOE José Bono ha assegurat avui que el procés sobiranista català és molt perjudicial políticament i econòmicament i ha dit que “cal fer el que sigui” per a evitar la independència de Catalunya. No obstant això, ha descartat que una intervenció militar sigui viable.
En una entrevista a Catalunya Ràdio, s’ha mostrat convençut que la majoria dels catalans no volen que Catalunya se separi de l’Estat espanyol. Ha titllat el moviment independentista de “febre secessionista” i ha argumentat que cal trobar una sortida per a millorar l’encaix del Principat de Catalunya dins l’Estat espanyol.
Bono ha comentat que, si tingués l’oportunitat de conversar amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, li demanaria que compleixi les lleis i que no “passi a la història com un president que ha comès, per interessos de caràcter partidista i parcial, la impostura de no sotmetre’s a la legalitat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada