divendres, 26 de maig del 2017

418) CRÒNICA QUATRE-CENTRES DIVUIT DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Treballs de protecció civil. 
El Constitucional treu l'exclusivitat de la protecció civil a la Generalitat.  
En una nova resolució, limita les competències en aquesta matèria al Govern de la Generalitat. 
Tensa i heterogènia concentració anti-Colau: de JxSi a la extrema dreta.  
Membres de PxC i de Generació Identitària, així com un ex Terra Lliure i un regidor del PDEcat expressen rebuig al Govern de BeC.  
Tot plegat en el marc del libel del PDeCAT EL RUN RUN! 


[Barcelona (República Catalana) 26/05/2017] 
L’AMIC DEL POBLE   

El Tribunal Constitucional (TC) ha fet pública una resolució en la qual limita les competències novament de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de les competències en matèria de protecció civil, que en considerar que "no es pot dividir", el TC ha rebutjat el recurs que el Govern de la Generalitat va interposar contra diversos articles de la llei estatal de Protecció Civil.
El Govern espanyol al·legava invasió de competències de la Generalitat, a la qual li limitaven poder de coordinació d'emergències. El TC admet, això sí, la competència autonòmica en matèria de protecció civil entenent, però, que en estar vinculada a la seguretat pública hi ha "unes facultats superiors de coordinació i inspecció a càrrec de l'Estat quan està en joc l'interès nacional" espanyol.
Els serveis jurídics de la Generalitat, ben al contrari, entenen que la feina l'Estat quan es parla de coordinació es limitaria a la gestió d'emergències de caràcter supraautonòmic, i que les que afectin només a Catalunya no haurien d'estar subjectes a la coordinació estatal.
La sentència del Constitucional, aprovada per unanimitat, diu que "l'Estat pot assumir la coordinació general dels diferents serveis i recursos públics que les diferents administracions (municipals, provincials o autonòmiques) destinin a les emergències pròpies de protecció civil". Els jutges argumenten que "no sempre serà fàcil dilucidar, des del primer moment, l'envergadura o extensió de l'emergència, sense que hi hagi tampoc de excloure la intervenció de recursos o serveis estatals en emergències d'àmbit inferior".
El TC també diu que "la protecció civil no admet divisió en compartiments estancs", i que cal "la integració en un sistema únic de les diferents funcions atribuïdes a les diferents administracions competents i la seva coordinació en l'àmbit estatal".

EL RUN RUN! ES DESCONTROLA
Veiem una estratègia de la direcció del PDeCAT de posar pals a les rodes als govern municipals que encara controla el PSC o en el cas de Barcelona la coalició de govern BeC i PSC ahir al matí es va repartir pels carrers i entrades del Metro de la ciutat el libel del PDeCAT, titulat EL RUN RUN!, que posa a parir Colau i les famílies dels càrrecs electes del BeC. Es tracta de poder tenir alcaldes de l’AMI per poder proclamar la República Catalana en cada municipi del Principat de Catalunya. Els darrers dies ja ha caigut l’alcalde pel PSC a Palafrugell (Baix Empordà) i a través d’una moció de censura per l’afer del xalet del Golfet de Calella el PDeCAT i ERC van elegir un nou alcalde, aquesta vegada republicà. En altres municipis del PSC hi ha en curs operacions semblants de Junts pel Sí. 

CONCENTRACIÓ D’ON VAS BARCELONA-STOP COLAU
Concentració i libels contra Colau. 
En aquest marc estratègic hi va haver una concentració convocada ahir dijous a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Aquesta mobilització política del pla convergent renovat ha exposat el variat assortiment d'enemics que tenen les polítiques d'Ada Colau, que ara fa dos anys que va esdevenir alcaldessa de Barcelona. Es tracta de la primera protesta específicament política contra la gestió de Barcelona en Comú i el PSC, promoguda per un grup de ciutadans sota la denominació On vas Barcelona - Stop Colau. Malgrat alguns moments de tensió, no es van produir incidents.
La concentració davant l’ajuntament de Barcelona, iniciada a les sis de la tarda, va aplegar al voltant d'un centenar de persones, entre les quals el regidor del PDEcat Jordi Martí, el diputat de Junts pel Sí Eduardo Reyes, Chema Clavero (com Reyes, expresident de Súmate), militants de Ciutadans, veïns de la Vila Olímpica i veïns de Nous Barris oposats a la construcció d'una mesquita, l'Assemblea Groga (demana més places de professors). així com un ex membre de Terra Lliure, Frederic Bentanachs, manifestants neofeixistes del Moviment Identitari Català, del partit xenòfob i racista Plataforma per Catalunya (PxC) i de Generación Identitaria.
Bentanachs va marcar distàncies amb els grups feixistes, tot proclamant que ningú els havia convocat i que havien vingut a rebentar l'acte contra BeC i PSC.
Els Mossos d'Esquadra van formar una barrera per separar els sobiranistes, que van cridar als seus representants polítics a fer fora Colau i van cantat Els Segadors, dels veïns oposats a la mesquita i de PxC i Generació Identitària, un col·lectiu que ha manifestat rebuig a l'acollida de refugiats.

 PROPAGANDA CONTRA ELS MANTERS
Pel que fa al PDeCAT, principal partit de l'oposició al govern municipal del BeC i del PSC, ha distribuït arreu de la ciutat 50.000 exemplars d'EL RUN RUN!, una publicació gratuïta de vuit pàgines amb què critica "fracassos i despropòsits", assenyala "24 nyaps" dels darrers 24 mesos de gestió i, a tota portada, posa nota a l'alcaldessa: "Suspesa". També es demanen més agents de la Guàrdia Urbana per perseguir els manters.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada