dijous, 25 de maig del 2017

417) CRÒNICA QUATRE-CENTRES DISSET DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Els fills de l'ex-ministre franquista José Utrera Molina es declaren obertament falangistes.  
També han defensat que es cantés el 'Cara al sol' durant l'enterrament del seu pare.  
El govern d’Aznar va subvencionar la fundació Francisco Franco amb 150.000 euros en 4 anys. 
Van ser ajuts de lliure concurrència per dur a terme projectes arxivístics i per conservar i difondre patrimoni documental. 
David Fernández explica fil per randa i amb noms i cognoms la guerra bruta de l’operació Catalunya.  
Ha comparegut avui a la comissió d'investigació sobre l'operació Catalunya per explicar les maniobres de l'Estat espanyol per a boicotar polítics independentistes i frenar el procés.  
Un parell de tancs de l'Exèrcit espanyol es passegen per la Diagonal de Barcelona. 



[Barcelona (República Catalana) 25/05/2017] 
L’AMIC DEL POBLE   

Els fills de l'ex-ministre franquista José Utrera Molina s'han declarat "falangistes" i han defensat que durant l'enterrament del seu pare es cantés el 'Cara al Sol' amb el braç alçat. També han expressat el seu suport a què durant la cerimònia es donés suport explícit a Franco i a Primo de Rivera. En una carta recollida per eldiario.es i firmada per José Antonio, Margarita, María del Mar, María del Rocío, María de los Reyes, María Victoria, Luis Felipe i César Utrera-Molina Gómez, han afirmat que es responsabilitzen dels fets.
Aquesta declaració pública de la família neix arran que la policia judicial de la Guàrdia Civil de Màlaga obrís diligències per comprovar si els fets de l'enterrament van suposar una infracció de la Llei de la Memòria Història.
Concretament, a la carta es diu que "va ser un comiat que fem els cristians i falangistes amb els nostres sers estimats". També s'han responsabilitzat d'homenatjar a Franco i Primo de Rivera i remarcant que "ho seguiran fent i defensaran a tots aquells que també ho facin".
El 22 d'abril l'enterrament de l'ex-ministre franquista Utrera Molina va passar a ser notícia quan una desena d'integrants de la Falange van cantar el "Cara el Sol" alçant el braç a la església de San Miguel de Nerja (Málaga).

EL GOVERN AZNAR SUBVENCIONÀ LA FUNDACIÓ  FRANCISCO FRANCO AMB 150.000 EUROS ELS ANYS 2000, 2001, 2002 I 2003  
El govern de José María Aznar va subvencionar la fundació Francisco Franco amb 150.000 euros entre el 2000 i el 2003, segons ha respost el Govern espanyol a una pregunta del grup parlamentari Podem al Congrés dels Diputats. La mateixa resposta indica que la Fundació franquista no ha rebut cap subvenció directa, sinó que totes han estat de lliure concurrència a entitats privades sense ànim de lucre per al desenvolupament de projectes arxivístics. En concret, l’any 2000 l’entitat va rebre 41.080 euros en dues partides. El 2001, 42.070, també en dues partides. El 2002, 41.000. I el 2003, 26.690 euros.
Els diputats Antón Gómez-Reino i Yolanda Díaz van preguntar el gener passat quants diners públics havia rebut la Fundació. La resposta del Govern espanyol indica que s’ha revisat la concessió de subvencions des del 1990 i que només n’han aparegut en els quatre anys esmentats.
El diputat i portaveu d’En Marea al Congrés, Antón Gómez-Reino, ha subratllat que la seva formació volia saber la quantia dels ajuts públics rebuts per la Fundació Francisco Franco des que va ser constituïda, desglossades per exercicis fiscals i amb indicació concreta de les dates, els conceptes i les quanties abonades. Per això ha lamentat que “només” s’hagi explicat els ajuts del període 2000-2003.
La també diputada d’En Marea Yolanda Díaz, ha considerat un“escàndol” que una fundació que fa “apologia de la dictadura i el feixisme” hagi rebut més de 150.000 euros en aquest termini.

DAVID FERNÁNDEZ EXPLICA L’OPERACIÓ CATALUNYA 
David Fernández ha comparegut avui a la comissió d’investigació sobre l’operació Catalunya al Parlament de Catalunya per explicar el funcionament de la claveguera de l’Estat espanyol contra polítics independentistes. En aquesta compareixença, el diputat de Ciutadans Matías Alonso no ha volgut fer preguntes i la diputada del PP Esperanza García ha decidit d’abandonar la sessió abans de començar a parlar Fernández. Al començament de la intervenció, Fernández ha explicat què és l’operació Catalunya de manera resumida i dient noms i cognoms dels principals implicats: “L’operació Catalunya és una operació d’Estat sota direcció, monitorització i control polític”.
VilaWeb transcriu dues de les parts més interessants de la compareixença:
-. David Fernández: L’operació Catalunya és òbviament una operació d’Estat. És una trama de la guerra bruta, paral·lela i fora de tot ordenament jurídic, al marge de qualsevol marc processal i fora de tot control públic i polític. Sota direcció, monitorització i control polític. Comença el 2012, quan hi ha un canvi en l’actitud de Convergència Democràtica de Catalunya. Això ho expressa clarament el senyor Zarzalejos, però hi ha una informació de l’any 2010 que es guarda i es reserva. La Camarga té aquests dos fets clars: hi ha un espionatge polític privat i la senyora Alicia Sánchez-Camacho sap durant dos anys que el fill de Jordi Pujol ha comès un delicte i no fa res. I això s’hauria de qualificar d’encobriment.
-. Sobre l’estructura operativa. Jo no diria que són ‘salvapatrias’ ni ‘autònoms’ o ‘incontrolats’. Quan hi ha dinàmiques de terrorisme d’Estat o de guerra bruta sempre s’ubiquen unes seccions des d’on operar amb aparent marc legal i cobertura institucional. Els noms hi són tots: Jorge Moragas, Jorge Fernández Díaz, Eugenio Pino (home de confiança de sempre de Fernández Díaz), els policies o ex-policies o policies amb dobles activitats José Manuel Villarejo, José Luis Oliver i José Ángel Fuentes Gago --tots ells condecorats o ascendits aquests darrers anys--. Aquests policies treballen a través d’uns altres policies o empresaris en excedència com Rafael Redondo o Jiménez Razo, que és qui connecta amb els ex-detectius de Método 3, que fan treball de camp.
“Els policies de l’operació Catalunya estan desactivats, però en vindran més”. David Fernández ha assegurat que els comandaments policials que han actuat en l’operació Catalunya van ser desactivats quan es va fer públic l’entramat, però s’ha mostrat convençut que ja han estat substituïts o ho seran en el futur per altres policies amb objectius similars. Fernández ha afirmat que la Policia Nacional espanyola segueix espiant a polítics sobiranistes, i fins i tot creu que hi ha periodistes implicats en l’operació Catalunya. “Ja no existeix aquella estructura de comandaments, però els serveis d’intel·ligència treballen activament, deuen ser altres comandaments, tot i que no amb les mateixes formes”, ha dit.
Fernández també ha dit que molts dels informes apòcrifs de la policia tenien per objectiu acabar en alguna portada de diari més que en algun jutjat. En aquest sentit, ha assegurat que aquesta batalla policial i política pot posar en perill la democràcia.


TANCS A LA DIAGONAL 
Tancs a la Diagonal de Barcelona ahir
En plena tensió política, qualsevol maniobra de l'Exèrcit espanyol a Catalunya aixeca tot tipus d'atenció i inquietud. I més quan les últimes notícies que arriben des del Govern espanyol són que el Ministre de l'Interior obre la porta a intervenir els Mossos d’Esquadra o que la ministra de Defensa del Govern espanyol amenaça amb la "força" per aturar el procés. Avui s'han pogut veure tancs per Barcelona i Catalunya.
Resulta que ahir dimecres s'han passejat per Barcelona dos tancs erugues remolcats per camions de l'armada. Fins i tot han passat per la Diagonal de Barcelona, tal com es pot veure a la foto de Manel Doblas de Twitter a les 12 del migdia. Un altre usuari els ha caçat ja a Sant Vicenç dels Horts i un altre a l''Àrea de Servei de Castellbisbal en ple migdia. 
Ara fa uns dies se'n van veure uns altres a Igualada, segons explicava la ràdio municipal de la ciutat. La imatge va ser captada a primera hora de la tarda a la sortida 555 de l'A2 al seu pas per la capital de l'Anoia. Aquesta "no és la primera vegada que es veuen combois de l'Exèrcit espanyol circulant per l'A2 en direcció Barcelona", explicava la ràdio municipal.
Segons el Ministeri de Defensa no tenien coneixement dels moviments i ho van atribuir a la desfilada que es farà a Guadalajara dissabte per celebrar el ‘Día de las Fuerzas Armadas’.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada