dilluns, 22 de maig de 2017

414) CRÒNICA QUATRE-CENTRES CATORZE DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Concert al parc del Gran Sol de Llefià, organitzat per No Callarem, una plataforma “en defensa de la llibertat d'expressió que no atempta contra els drets humans”. 
La botiga online de la pàgina identifica a un dels principals promotors de Dolça Catalunya. Es tracta d’un membre de Regnum Christi --de la Congregació dels Legionarios de Cristo-- i Hazte Oir. També ha estat responsable d'E-cristians a Madrid, i va ser el cap de la secció de Religió del diari La Razon. És el Director de la Fundacion Nueva Evangelizacion para el siglo XXI. 
A més, de la mateixa manera que Guillermo Elizalde Monroset, el nacional-catòlic espanyol Rosal també comparteix espai d'opinió a InfoCatólica, així com a Religión en Libertad. 
El seu oncle va ser Lluís Valls-Taberner Arnó, el president vitalici del Banco Popular, quan al seu dia va substituir en el càrrec a Fèlix Millet i Maristany, pare de l'actual Fèlix Millet, imputat pel Cas Palau.  


[Barcelona (República Catalana) 22/05/2017] 
L’AMIC DEL POBLE   

Milers de persones es van reunir ahir al parc del Gran Sol de Llefià, a Badalona, per donar suport als artistes i tuitaires condemnats a penes de presó per haver expressat la seva opinió a través de l'art o l'humor. Un clam que va començar a dos quarts de dotze del migdia amb les actuacions, entre d'altres, de Tori Sparks, Maika Makovski i Che Sudaka, i que va finalitzar, tretze hores i gairebé una trentena d'artistes després, amb la música i les proclames de Mishima, Txarango i Za!.
El concert, organitzat per No Callarem, una plataforma “en defensa de la llibertat d'expressió que no atempta contra els drets humans”, va assolir els moments de màxima intensitat amb les actuacions d'Ovidi 3 –el projecte de David Caño, Borja Penalba i l'exdiputat de la CUP David Fernàndez, als quals, ahir, es va unir el basc Fermin Muguruza– i Albert Pla, que va cantar tots i cadascun dels seus versos més polèmics abans de preguntar-se com pot ser que “uns paios que en sa puta vida han llegit poesia en català ara vagin presumint de ser experts en rap mallorquí”. Es referia al cas Valtonyc, raper de sa Pobla condemnat a tres anys i mig de presó per injúries al rei i en suport del qual es va començar a organitzar, ara fa unes setmanes, el concert d'ahir, en què també van participar músics com Maria Arnal amb Marcel Bagés, Seward, Raynald Colom, Nico Roig i KOP, entre d'altres.
Valtonyc, que ha recorregut contra la sentència condemnatòria, va pujar a les sis de la tarda a l'escenari d'un parc del Gran Sol ja ple de gom a gom (la capacitat de l'amfiteatre voreja els 4.000 espectadors) per reivindicar que, s'estigués o no d'acord amb ell, “ningú ha d'entrar a la presó per allò que diu”. Els beneficis de la plataforma No Callarem (tot i que el concert d'ahir era d'entrada lliure, es poden fer donatius a Goteo.org) es destinaran a crear una “caixa de resistència” per cobrir les despeses del seu judici, així com el d'altres encausats. “L'art és una arma crítica i social”, reivindicava una estona abans l'artista navarrès Abel Azcona, per a qui fa uns mesos demanaven sis mesos de presó per haver creat una obra en què es llegia la paraula pederàstia amb hòsties consagrades.
El també exdiputat Antonio Baños va agafar el micròfon per compartir, tot llegint rimes de Valtonyc i els acudits sobre Carrero Blanco de la tuitaire Cassandra Vera, “l'autoinculpació col·lectiva més gran de la història”. Per la seva banda, l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, es va enorgullir que el concert es fes a la seva ciutat. “Projecta una imatge de Badalona valenta, lluitadora i radicalment democràtica”, va assenyalar. Sabater, tanmateix, després de llegir un fragment de la cançó Amb la boca tancada, de Ramon Muntaner, va lamentar que “calgui continuar combatent una por que crèiem vençuda”.

EL WEB ULTRAESPANYOLISTA DOLÇA CATALUNYA
El web Dolça Catalunya és un blog conegut pels seus continguts ultraespanyolista que carrega sistemàticament sobre qualsevol tema que olori a catalanista, de manera esbiaixada i pretenciosa. El fet de fer-ho de manera completament anònima ha provocat que siguin molts els qui es preguntin qui s'amaga darrere d'aquesta pàgina.
El novembre de 2015, el diari El Món publicava un article a partir d'un capítol del llibre 'Desmuntant Societat Civil Catalana', del foto-periodista Jordi Borràs, on de manera detallada s'identificava a un dels fundadors de Dolça Catalunya arran d'un document que la pròpia entitat va publicar el dia abans de presentar l'associació al Col·legi de Periodistes de Catalunya, on apareixien els 30 socis fundadors de Societat Civil Catalana. Es tractava de Guillermo Elizalde Monroset, col·laborador habitual de mitjans com Forum Libertas, InfoCatólica o Libertad Digital.  Qualsevol cerca de dades personals dels responsables de Dolça Catalunya queda completament oculta en tots els racons de la pàgina, fins i tot en les dades de Whois del domini, fet que demostra un gran esforç a l'hora de carregar sense donar la cara. Ha estat però la posada en funcionament d'una botiga online en aquest web, on es venen llibres de discurs ultraespanyolista i anti-catalanista qui ens ha descobert un altre de les persones que s'amaga darrere del projecte, ja que la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i Comerç  Electrònic no permet la venda online sense oferir les dades legals del venedor.
Si accedim a les pàgines d'avís legal (captura) i les condicions de compra (captura) d'aquesta botiga online, descobrim a l'empresa responsable. Les dades són les següents:
Librería virtual Ociohispano - Spiritu Media S.L.
CIF B-82.203.282
C/ de la Playa de Riazor, 12. Primera planta, oficina 1.4 
28042 - Barajas (Madrid)
[tienda@dolcacatalunya.com] 
L'administrador únic d'aquesta societat és Alejandro Rosal Valls Taberner (Facebook), nascut a Barcelona i resident a Madrid. Ex-alumne del Col·legi Viaró de Sant Cugat del Vallès, vinculat a l'Opus Dei. Rosal és membre de Regnum Christi, el moviment de seglars de la Congregació dels Legionarios de Cristo, i membre de l'organització Hazte Oir. També ha estat responsable d'E-cristians a Madrid, i va ser el cap de la secció de Religió del diari La Razon. Actualment és el Director de la Fundacion Nueva Evangelizacion para el siglo XXI. A més, de la mateixa manera que Guillermo Elizalde Monroset, Rosal també comparteix espai d'opinió com a col·laborador d'InfoCatólica, així com en d'altres mitjans com Religión en Libertad. També podeu llegir una interessant entrevista que li van fer des del web Info Vaticana.
Un detall familiar curiós és que el seu oncle va ser Lluís Valls-Taberner Arnó, el president vitalici del Banco Popular, quan al seu dia va substituir en el càrrec a Fèlix Millet i Maristany (pare de l'actual Fèlix Millet, imputat pel Cas Palau). L'article 'Valls Taberner: la endogamia mestiza' posa una mica de llum en la dinastia d'aquesta família catalana aferrada al règim espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada