dijous, 18 de maig del 2017

411) CRÒNICA QUATRE-CENTRES ONZE DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Entre altres, la campanya ataca aquest llibre de 5è de Primària de Socials de Cruïlla. 
Rajoy fa cas a un sindicat minúscul unionista i inicia una croada contra els llibres de text catalans. 
El ministeri d'Educació obre un informe sobre el temari que fan servir les editorials a Catalunya. 
Personalitats de tot el món aposten per un referèndum, com Chomsky i Ramonet. 
Una quarantena de figures internacionals demanen que es resolgui la situació de Catalunya consultant la ciutadania. 
La Falange i Alianza Nacional assistiran a la conferència del referèndum de Puigdemont. 
Els parits feixistes convocants animen a assistir-hi amb la bandera espanyola. 


[Barcelona (República Catalana) 18/05/2017] 
L’AMIC DEL POBLE  

El Govern espanyol ha engegat una nova croada contra l’educació a Catalunya. En concret, el Ministeri d’Educació ha informat que ha encarregat un “informe detallat” per determinar si els llibres de text al Principat estan vulnerant també la legalitat espanyola. L’acció de l’executiu de Rajoy arriba només unes hores després que el diari El Mundo hagi publicat el contingut d’un informe d’un sindicat minúscul unionista de professors catalans --vinculat a Dolça Catalunya i Societat Civil Catalana-- on es denuncia un suposat “adoctrinament ideològic” dels llibres de text de primària.

PERSONALITATS DEL MÓN PRO REFERÈNDUM D’AUTODETERMINACIÓ
El llibertari Noam Chomsky per l'autodeterminació catalana.  
Des de la líder maia quitxé Rigoberta Menchú fins a l'actor nord-americà Viggo Mortensen. Una quarantena de personalitats internacionals s'han sumat a la petició d'un referèndum a Catalunya com a única solució possible a l'actual situació política. Ho va fer públic ahir el Pacte Nacional pel Referèndum, que va aprofitar la notorietat dels signants per demanar, de nou, a l'Estat espanyol que treballi per fer-lo possible, ja que és una reivindicació de la immensa majoria de catalans i no fer-ho contradiu els principis democràtics.
Entre els adherits sota el lema Deixin votar els catalans figuren el president del Sinn Féin irlandès, Gerry Adams; l'escriptor escocès Irvine Welsh; l'arquebisbe sud-africà i premi Nobel de la pau, Desmond Tutu; el sociòleg polonès Zygmunt Bauman --mort aquest gener--; el lingüista nord-americà Noam Chomsky; la presidenta de les Madres de la Plaza de Mayo de l'Argentina, Mirta Baravalle; l'hispanista britànic Paul Preston; el periodista i ex director de Le Monde Diplomatique Ignacio Ramonet, i l'ex-ambaixador nord-americà a Panamà i vicecònsol a Barcelona, Ambler Moss, entre d'altres.
Tot i que la posada en marxa del Pacte pel Referèndum es va fer el 2016, algunes adhesions a la reivindicació són anteriors, com explica el mateix pacte, ja que es van fer el 2014, quan hi havia el Pacte pel Dret a Decidir en funcionament i que, de fet, és el precursor del Pacte pel Referèndum.  

LA FALAGE I ALIANZA NACIONAL ES MOBILITZEN CONTRA PUIGDEMONT
La Falange i Alianza Nacional tenen previst assistir a la conferència que ha organitzat el Govern de la Generalitat a Madrid el dilluns 22 de maig. Concretament, les dues formacions feixistes han convocat una concentració a les 6 de la tarda a les immediacions de l'auditori de l'ajuntament de Madrid on el president Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva faran la xerrada sobre el referèndum.
La Falange ho ha comunicat a través del seu web i les seves xarxes. La formació feixista ha explicat que "una vegada més, separatistes i marxistes uneixen forces per mostrar el seu rebuig a Espanya i a tot el que representa". L'organització ha assegurat que els falangistes "tampoc faltaran a la cita". De fet, han dit que ells seguiran movent-se, com sempre, davant "la quietud d'aquells (entre altres, el Govern espanyol) que haurien d'emprende accions de manera contundent contra tots aquells que pretén acabar amb Espanya i la seva integritat".
El grup avisa que "ja ho van fer amb el senyor Mas i també ho farem ara amb la banda del 3% i els seus seguidors bolivarians, veritables càncers d'aquesta societat".
Per la seva banda, la feixista Alianza Nacional ha anunciat també la convocatòria a través de la xarxa amb un cartell amb la imatge del mapa de l'Estat i amb el lema "España no se debate". La il·lustració va acompanyada d'una fotografia de Carles Puigdemont i Mariano Rajoy encaixant les mans. Els convocants animen a assistir-hi amb la bandera espanyola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada