divendres, 12 de maig del 2017

407) CRÒNICA QUATRE-CENTRES SET DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Foto: La presidenta del Parlament, Carme Forcadell. (EFE)Exteriors internacionalitza la persecució a Forcadell. 
La Generalitat envia un memoràndum a governs, parlaments i organismes internacionals per denunciar l'amenaça a la separació de poders a l'Estat. 
La Generalitat defensa la inviolabilitat dels diputats. 
Prop d'un miler de persones acompanyen Corominas i Barrufet al TSJC. 
Jordi Sànchez ha declarat que "no acceptem que cap tribunal jutgi la democràcia", mentre que Jordi Cuixart ha afegit que "un estat que es incapaç de jutjar el franquisme es veu valent x portar als tribunals el poble de Catalunya."


[Barcelona (República Catalana) 12/05/2017] 
L’AMIC DEL POBLE 

‘La persecució continua’. D'aquesta manera titula el Departament del conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, l'últim memoràndum enviat per la Generalitat a governs, parlaments i organismes d'arreu del món per internacionalitzar la judicialització de la política que ha dut a declarar dues vegades la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El document, amb data de dilluns passat, denuncia la “seriosa amenaça per a la separació de poders”, executiu i judicial, a l'Estat espanyol i posa de manifest la “violació” de la protecció parlamentària de què disposen els diputats. “Això causa un dèficit greu en la democràcia espanyola que posa en risc qualsevol projecte democràtic a Espanya”, conclou el text.
El memoràndum es remunta fins a la reforma de la llei del Tribunal Constitucional (TC), que li permet “anar més enllà de la resolució de qüestions constitucionals i executar les seves pròpies resolucions a través de tribunals ordinaris amb multes i suspensions a càrrecs públics” si no compleixen els seus dictats.
També s'informa que centenars de persones de la societat civil van acompanyar Forcadell en la seva primera declaració al jutjat, per haver permès el debat sobre les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent. “Era la seva obligació facilitar el debat democràtic al Parlament de Catalunya, perquè és el lloc on la gent espera que es discuteixin qüestions de la màxima importància”, defensa Afers Exteriors.
D'altra banda, el Govern de la generalitat de Catalunya fa referència a la segona querella interposada contra la segona institució del país per haver permès votar dues resolucions sobre un referèndum d'independència, d'acord amb el clam del 80% de catalans a favor de decidir el seu futur en un plebiscit. En aquest sentit, detalla que quatre membres més de la mesa també estan sent perseguits.
A més, lamenta que es denegués la petició de Forcadell d'ajornar la compareixença de dilluns a causa de la falta de temps suficient per preparar la defensa, amb menys de set dies laborables entre la citació i la declaració, un temps mínim, segons recorda el document, requerit pel Tribunal Europeu de Drets Humans.
L'últim memoràndum enviat, titulat La Comissió de Venècia del Consell d'Europa i la democràcia espanyola, amb data del març, subratllava la picada de crostó d'aquest organisme a la reforma de la llei del TC.

COROMINAS I BARRUFET AL TSJC
Prop d'un miler de catalans acompanyen Corominas i Barrufet al TSJC
La societat civil del país ha tornat a donar una mostra de constància i determinació en l'acompanyament dels membres de la Mesa del Parlament, Lluís M. Corominas i Ramona Barrufet. Prop d'un miler de persones han acudit a la convocatòria de l'ANC, Òmnium Cultural, Associació de Municipis per la Independència i Associació Catalana de Municipis i han entonat cants com "ni un pas enrere" o "fora la justícia espanyola", a la vegada que mostraven cartells del Sí i banderes estelades.
El president de l’ANC, Jordi Sànchez; el president d’Òmniun, Jordi Cuixart; la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras i el president de l’ACM, Miquel Buch, han rebut els membres de la mesa al Passeig de Lluís Companys, i els han acompanyat fins a les escales del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a Barcelona.
Jordi Sànchez ha declarat que "no acceptem que cap tribunal jutgi la democràcia", mentre que Jordi Cuixart ha afegit que "un estat q es incapaç de jutjar el franquisme es veu valent x portar als tribunals el poble de Catalunya".
Per la seva banda, Neus Lloveras ha afirmat que "sembla que vulguin que ens acostumem, però no ens hi acostumarem", i Miquel Buch ha afegit que "aquestes persecucions ens esperonen i ens uneixen".
Sortint de la declaració, Ramona Barrufet ha volgut agrair especialment a "tots els voluntaris i tota la gent que des del principi heu estat a tot arreu" (VÍDEO: [https://vimeo.com/217148492]).
Corominas i Barrufet han sortit a primera hora del Parlament acompanyats d’una comitiva encapçalada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vice-president, Oriol Junqueras, i la presidenta del parlament, Carme Forcadell. També hi han participat els altres membres de la mesa investigats: la secretària primera, Anna Simó, i el secretari tercer, Joan Josep Nuet (CSQP), que ha d’anar a declarar pel mateix cas el pròxim 12 de maig.
També hi han anat els quatre inhabilitats per la consulta del 9-N: l’ex-president de la Generalitat i president del PDECat, Artur Mas; l’ex-conseller de la Presidència, Francesc Homs; l’ex-consellera Irene Rigau; i l’ex-vice-presidenta Joana Ortega.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada