divendres, 5 de maig del 2017

402) CRÒNICA QUATRE-CENTRES DUES DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA




Hèctor López Bofill.
López Bofill, imputat per uns tuits. 

"Espanya més a prop de Turquia", lamenta el jurista. 

La Intersindical-CSC se solidaritza amb Hèctor López Bofill. 

López Bofill: “Hi ha una unitat de la policia espanyola que segueix les opinions dels independentistes”. 

Multats els dos aficionats de la Santboiana que van ser expulsats de l'estadi de Valladolid per mostrar estelades i xiular l'himne espanyol durant la final de la Copa del Rei de Rugbi. 

Ciutadans fa una llista negra d’editorials catalanes pels llibres de text d’història. 

El partit es basa en un informe sorprenent d’un sindicat minoritari contrari a la immersió lingüística. 

[Barcelona (República Catalana) 05/05/2017] 
L’AMIC DEL POBLE 


El jurista i professor de la Universitat Pompeu Fabra Hèctor López Bofill declararà dilluns vinent, 8 de maig, a la Ciutat de la Justícia com a investigat -condició abans denominada imputat- per la publicació de diversos missatges a Twitter. Li atribueixen la possible comissió de delictes d'injúries contra l'autoritat, amenaces a un col·lectiu professional i amenaces als drets fonamentals.

En concret, la citació se centra en tuits publicats l'any passat i aquest, en particular en un on manifestava: "Quan siguem independents jo me'n recordaré dels jutges, fiscals i funcionaris diversos que ara contribueixen a extorquir Catalunya". En altres missatges pels quals es troba en el punt de mira es va referir a la condemna contra Francesc Homs i l'assassinat de la diputada britànica Jo Cox. "La repressió i la venjança serà l'origen de la nostra llibertat. Ànims i força Francesc Homs! Amb tu i amb la democràcia!". "L'assassinat de Jo Cox demostra que, per desgràcia, tota transformació constitucional profunda demana morts".

López Bofill, que el 2010 va abandonar ERC per passar a Solidaritat Catalana per la Independència, ha expressat aquest divendres que el criden a declarar "per les meves opinions polítiques". "Un nou atac a la llibertat d'expressió. Espanya més a prop de Turquia", interpreta. L'ex-conseller Homs ha manifestat el seu suport a López Bofill: "Un nou acte antidemocràtic i d'impotència de l'estat espanyol #vergonya".

Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, ha denunciat una "persecució ideològica sense aturador" i un "doble raser insostenible, no tenen vergonya".

L'associació de juristes Drets també s'hi ha referit: "Altre cop la doble vara de mesurar de la Fiscalia: arxiva els tuits catalanòfobs denunciats per Drets i obre diligències contra sobiranistes".

La Intersindical-CSC s'ha solidaritzat amb "el company i afiliat Hèctor López Bofill, fent-li costat en tot allò què requereixi. D’aquesta manera ha manifestat el seu suport, en el moment que s'ha assabentat que la Fiscalia l'havia citat a declarar en qualitat d'investigat a causa d'unes piulades fetes des del seu compte particular de Twitter.

Es dóna el cas que Hèctor López Bofill és afiliat a la Intersindical-CSC i delegat del sindicat a la Universitat Popeu Fabra (UPF). Davant d'aquest fet el sindicat constata "l'existència d'una doble vara de mesurar pel què fa a les actuacions judicials contra usuaris de les xarxes socials. Existeix el precedent de nombroses amenaces de mort, crides al genocidi o oberta incitació a la violència contra ciutadans catalans per raó de la seva militància independentista o, encara més greu, pel senzill fet de ser catalans".

Si se segueix en aquesta línia, la Intersindical-CSC veu amb preocupació com drets civils bàsics, com ara la llibertat d'expressió, són encotillats cada cop més per l'Estat espanyol. Considera que la "citació de la Fiscalia rebuda pel company Hèctor López Bofill té la pretensió d'esdevenir exemplaritzant i generar por. S'inscriu, doncs, dins d'una ofensiva de caràcter més ampli i de caire polític i judicial per atacar i atemorir els ciutadans catalans compromesos amb l'exercici de la democràcia i la constitució d'una República Catalana independent".

Vlaweb publica una entrevista al jurista i professor de dret constitucional Hèctor López Bofill, que haurà de declararà dilluns a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per presumptes delictes d’injúries contra l’autoritat, amenaces a un col·lectiu professional i amenaces als drets fonamentals. El motiu de tot plegat és una sèrie de piulets a Twitter. La citació la va rebre el 24 d’abril i dies després va poder consultar l’expedient del cas. Avui ha decidit de fer pública i denunciar la situació. López Bofill ha explicat a VilaWeb que espera que el cas s’arxivi, que és un atac de la Fiscalia a la llibertat d’expressió i que hi ha una unitat de la policia espanyola destinada a seguir les opinions polítiques dels independentistes.

-. Vilaweb pregunta: Com valoreu que us hagin encausat?

-. López Bofill respon: Ho trobo molt perillós per a la llibertat de la ciutadania. Això causa un efecte descoratjador, fa que tothom hagi d’anar més amb compte amb allò que diu o escriu. Es veu que l’independentisme es troba sota la mirada de la policia espanyola i que les opinions polítiques es troben sota sospita. Em sembla perillosíssim i marca la deriva autoritària que segueix l’Estat espanyol.

-. Us ha sorprès?

-. Sí, em va sorprendre molt. No esperava que ens trobéssim en aquest nivell de restricció de llibertats. I em sorprendrà encara més segons com evolucioni el procés judicial, perquè aquest cas és d’arxivament directe. Si hi ha una unitat policíaca dedicada a això, han de justificar què fan. I em fa por que això ho considerin el fiscal i el jutge.

-. Hi ha una unitat de la policia destinada a controlar les opinions polítiques?

-. N’estic convençut. Quan vaig rebre la citació pensava que era per alguna querella d’una entitat unionista. Quan em van deixar veure l’expedient vaig comprovar que era una unitat d’informació de la policia espanyola que es dedicava a seguir les opinions polítiques dels independentistes. Això col·loca la policia espanyola al nivell de la policia política del pitjor record.

-. Com encareu la declaració del dilluns?

-. Reconeixeré l’autoria dels tweets i n’explicaré el contingut, perquè sembla que no l’entenguin. En cap moment no hi ha cap amenaça ni coacció. Senzillament, és la meva opinió respecte dels processos i les condemnes de Mas, Ortega, Rigau i Homs. A més, les amenaces han de ser creïbles i jo sóc un modest professor universitari.

-. I els altres piulets?

-. Em sembla que els han entesos malament. Només vaig donar suport a Francesc Homs. I el piulet que deia que tota reforma constitucional, per desgràcia, demana morts, va ser una cita que no tenia res a veure amb Catalunya i l’Estat espanyol. Encara més, em lamentava que fos així! Em va consternar i vaig demanar disculpes posteriorment per si algú s’havia ofès. A més, eren cites acadèmiques. Ja ataquen fins i tot la llibertat de ciència.

-. Creieu que us absoldran?

-. Espero que s’arxivi d’entrada. Però el simple fet que hagin fet aquest informe i tot plegat potser revela que hi ha la intencionalitat de processar-me i de condemnar-me. Una de les coses que em fan por és que es dediquin a atacar selectivament treballadors públics, com és el meu cas, per a acovardir-los en vista d’un eventual suport al procés independentista. 


MULTATS EL DOS SEGUIDORS DE LA SANTBOIANA DE RUGBI

Seguidors de la Santboiana arrestats per la Policia Nacional espanyola.
La polèmica sobre els dos aficionats de la Santboiana que varen ser expulsats de l'estadi Nuevo Zorrilla de Valladolid per mostrar estelades i xiular l'himne monàrquic espanyol ha obert un nou capítol amb la proposta de la Comissió d'Antiviolència de multar amb 600 euros ambdós seguidors per "alterar l'ordre públic amb xiulets mentre sonava per megafonia l'himne nacional".

Segons va explicat un dels seguidors al diari ARA, en el moment que els membres de seguretat van expulsar de l'estadi a l'aficionat el varen portar a un furgó policial, on se li va notificar que el van gravar en el moment que sonava l'himne espanyol, moment on se'l veu xiulant i exhibint l'estelada.

Els fets, que es van produir el diumenge, 30 d'abril, en el minut 30 de la final de la Copa del Rei de Rugbi entre la UE Santboiana amb El Salvador i el va guanyar la Santboiana per un resultat de 16 a 6. L'aficionat no només es va perdre gran part del partit, sinó que ara haurà de fer front a una multa que, segons ha pogut saber directe!cat serà recorreguda. 


CIUTADANS FA UNA LLISTA NEGRA D’EDITORIALS CATALANES PER HISTÒRIA

Llibres de text de La Galera.
El partit unionista Ciutadans ha posat el punt de mira en les editorials catalanes de llibres de text. El grup parlamentari al Congrés de Diputats espanyol liderat per Albert Rivera ha registrat una iniciativa a la Cambra en què demana explicacions al Govern espanyol per les “llacunes flagrants” que considera que hi ha en els llibres de l’assignatura de geografia i història de l’ESO i de coneixement del medi de primària, editats i publicats a Catalunya.

Concretament, denuncia que hi ha una “reducció dels continguts” que estableix el decret espanyol 126/2014 sobre la geografia i història d’Espanya en els llibres de text de Barcanova, Cruïlla, la Galera, Vicens Vives i Santillana; i es queixa de la “falta de rigor científic i terminològic” en els textos de coneixement del medi de 5è i 6è de primària en els llibres de Barcanova, Cruïlla, La Galera, Vicens Vives i Santillana.

També posa el crit al cel perquè diu que en aquests llibres es presenta Catalunya “com una entitat separada de la resta d’Espanya i en molts casos enfrontada”; això, en els llibres de les editorials Anaya, SM, la Galera, Vicens Vives i Santillana. I també diu que es presenta una “administració pública i una jerarquia de les lleis que no es correspon amb la realitat establerta en l’ordenament jurídic” en els textos d’Anaya, SM, la Galera, Vicens Vives i Santillana.

La diputada de Ciutadans Marta Martín formula d’aquesta manera la pregunta perquè el Govern espanyol la respongui per escrit: “Quines mesures pretén dur a terme el Govern per garantir la seguretat jurídica i el compliment del reial decret 126/2014 que fixa els continguts de l’assignatura de geografia i història i la de coneixement del medi?”.

I pregunta també per les mesures d’inspecció, correctives i sancionadores que pretén dur a terme el Govern espanyol per garantir el “rigor científic i terminològic” en els continguts i la seva “veracitat”, especialment, en aquells que es refereixen a l’estructura i característiques de l’estat de dret i la seva jerarquia institucional. 


UN INFORME IMPACTANT DELS UNIONISTES AMES 

Aquesta pregunta es presenta poc després de la publicació d’un informe elaborat per un sindicat minoritari a Catalunya anomenat AMES (Acció per a la Millora de l’Ensenyament Secundari). Es tracta d’un sindicat molt pròxim a Ciutadans i que ha fet campanya aquests últims anys contra la immersió lingüística en català a l’escola. Aquest informe es titula ‘Adoctrinament ideològic partidista en els llibres de text de Catalunya, de la matèria “coneixement del medi” (geografia, història i ciències socials) de 5è i 6è de primària’.

L’informe assenyala les mateixes editorials que Ciutadans en la iniciativa al Congrés de Diputats espanyol. I examina alguns dels continguts que hi ha en els llibres. Un exemple: es fixa en el llibre ‘Medi natural, social i cultural’ de l’editorial Barcanova, del cicle superior 2 de primària. Es queixa que en el llibre es parli de Carles I de Castella i de Catalunya-Aragó i no de Carles I d’Espanya. I, en un altre exemple, critica com es refereix el llibre a la Guerra dels Segadors d’aquesta manera: “En la pàgina 210, quan es parla de la guerra dels “Segadors”, no es diu que si Catalunya hagués donat suport a Felipe IV davant de la declaració de guerra de França el 1635, en comptes d’aliar-se amb els francesos i haver arribat, fins i tot, a declarar el rei de França comte de Barcelona, segurament no s’hauria perdut la guerra que va acabar en la pau dels Pirineus en la qual es va acceptar la pèrdua del Rosselló i de mitja Cerdanya”. I també una consideració sobre la Guerra de Successió. O una la fotografia històrica de Francesc Macià al balcó del Palau de la Generalitat proclamant la República Catalana el 14 d’abril en que en el text no es fa esment d’aquesta circumstància. Tampoc no els agrada, en relació amb un altre llibre, que es parli de les tradicions i símbols de Catalunya sense fer esment “a les institucions polítiques i administratives de l’Estat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada