diumenge, 16 d’abril de 2017

Veïnes i veïns de Palamós es revolten contra una venda d'apartaments a la Pineda d'en Gori Recullen firmes per tal d'evitar-ho

Imatge promocional dels futurs apartaments. ACN
Imatge promocional dels futurs apartaments.
L’equip de govern de l'Ajuntament respon que la promoció s'adequa al POUM  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 16/04/2017 
Palamós (Baix Empordà).- 

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies hi ha una creixent polèmica al municipi de Palamós (Baix Empordà) per l'anunci d'una immobiliària barcelonina que ven apartaments a la zona de la Pineda d'en Gori, un paratge natural situat a prop de la platja de la Fosca. Segons indica la mateixa pàgina web de l'empresa Lucas Fox, es tracta d'una "promoció exclusiva" de 48 apartaments d'obra nova de dos i tres dormitoris a primera línia de mar, que es venen a partir de 305.000 euros. La promoció, segons explica l'empresa, es composa de dos edificis d'estil contemporani amb jardins privats, dues piscines, pista de tennis i pàdel. Els apartaments més exclusius son àtics amb terrassa privada.
Aquesta promoció, però, s'ha trobat amb un escull. Un grup de veïnes i de veïns contraris a la construcció de l'edifici que han iniciat una campanya de recollida de firmes per tal d'evitar que s'iniciï el projecte, i és que, tot fa pensar que les obres tiraran endavant en breu.
Des de l'Ajuntament al·leguen que s'ajusta al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), aprovat el 2008. El POUM preveu que el propietari del terreny --la pineda és una propietat privada-- pot construir a la part més propera a la de Sant Esteve de la Fosca, on ja hi ha diversos edificis des de fa anys. 

AFECTA UNA ZONA DECLARADA BCIN
La mobilització veïnal contraria però, ve de lluny. Fins i tot van arribar enviar una carta a qui va ser ministre de Medi Ambient del Govern espanyol, Miguel Arias Cañete, el 2013, on demanaven la suspensió automàtica de l'acord d'urbanització d'aquesta zona. Aleshores, entre els motius al·legaven un perill per les persones en cas d'incendi forestal i denunciaven que la construcció afectaria una zona declarada Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).
Des del Consistori han volgut deixar clar que la zona que s'edificarà és la més allunyada de la costa, per tant la que toca amb els edificis que ja fa anys que estan construïts. L'equip de govern de l’Ajuntament també recorda que, amb la modificació del POUM el 2008, es va aconseguir que la part costanera de la Pineda d'en Gori, per on transcórrer el camí de ronda, passés a ser terreny municipal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada