dissabte, 15 d’abril del 2017

Protestes antifeixistes a Perpinyà per la presència de Marine Le Pen

Concentració de rebuig al Castellet. 
Una concentració de rebuig escridassa la candidata del Front Nacional a les eleccions presidencials. 
Le Pen desembarca a Perpinyà amb poc avantatge en les enquestes. 
La visita gens plàcida i la CUP de Perpinyà s’ajunta a les protestes. 
La policia encapsula la manifestació. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 15/04/2017 
Perpinyà (Rosselló).- 

Unes cent cinquanta persones es concentren davant el Castellet de Perpinyà (Rosselló) per expressar el seu rebuig a Marine Le Pen quan començava la seva intervenció electoral en un acte feixista multitudinari mentre la policia encapsula la manifestació i crea una situació tensa. La protesta ha escridassat Le Pen per les seves propostes xenòfobes i xovinistes.   
La dirigent del partit d’extrema dreta Front Nacional, Marine Le Pen, desembarca a Perpinyà, una setmana abans de les eleccions presidencials franceses, que faran la primera volta el 23 d’abril. Le Pen arriba a Catalunya Nord, on té un sector de votants molt important, després d’haver perdut avantatge en les enquestes. De fet, segons l’últim sondatge publicat, Emmanuel Macron seria el candidat més votat (24,2%). Si es complissin els resultats de les enquestes, Macron i Le Pen es disputarien l’Elisi i una majoria de francesos acabaria donant la victòria al candidat liberal.
En un principi, Le Pen havia d’anar Tolosa de Llenguadoc (Alta Garona, Occitània) a fer campanya. Volia tractar qüestions com ara l’agricultura, el patrimoni o la salut. Finalment, però, per problemes d’agenda, l’acte es va traslladar al Palau de Congressos de Perpinyà, per fer un míting. La visita de Le Pen a Perpinyà no ha estat gens plàcida. Diversos col·lectius d’esquerres i sindicats, entre els quals hi havia la CUP de Perpinyà, va anuncia que no seria ben rebuda. Ho avançava la CUP a Twitter.
Un col·lectiu de sindicats i organitzacions havia fet una crida a manifestar-se, contra la vinguda a Perpinyà de Marine Le Pen, que feia a les 15:00h un acte al Palau de Congressos. Els signants d’aquesta convocatòria de manifestació que ha sortit del Castellet a les 14:00h eren   AFPS, AL, Les Amis de la Fondation pour la Mémoire de la Déportation, ASTI, CGT, CJR, CNT, CUP Perpinya, EELV, Femmes solidaires, FSU, LDH, LSR ( Loisirs et Solidarités des Retraités), MJCF, Mouvement de la Paix, MRAP, NPA, PCF, PG, RCP, SMG (Syndicat de la médecine générale), Solidaires, USR-CGT i altres formacions antifeixistes del Rosselló.  

JUTGES DEMANEN QUE SE LI RETIRI LA IMMUNITAT
Marine Le Pen és eurodiputada i això li garanteix la immunitat parlamentària. Diversos jutges francesos van demanar dijous que aquesta condició li fos retirada per la presumpta malversació de fons europeus. Le Pen hauria pagat amb diners europeus assistents parlamentaris per a fer tasques del partit. Le Pen afronta també una investigació sobre les finances del seu partit, un cas que afecta directament la seva cap de gabinet. A més, també se l’investiga pel finançament de les seves anteriors campanyes electorals i pels seus missatges amb imatges de la violència de l’autoanomenat Estat Islàmic que va difondre a les xarxes socials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada