dijous, 27 d’abril del 2017

Lluís Llach carrega ara contra la CUP-CC

El diputat de Junts pel Sí acusa la CUP-CC de posar en perill el procés català 









TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/04/2017 
Girona (Gironès).-  

Llegim a EL TRIANGLE que el cantautor empordanès Lluís Llach, diputat de Junts pel Si al Parlament de Catalunya, ha afirmat que la CUP va concórrer a les darreres eleccions "amb tots els principis indemnes", mentre que la seva coalició Junts pel Sí, formada per l'antiga Convergència i "allò que quedava d'Unió", ERC i els independents s'hi van presentar "fent renúncies descomunals a la nostra ideologia". 

PAL DE PALLER EN PDeCAT I ERC
Llach ha ironitzat que en l'actual conjuntura política al Principat de Catalunya a JxSí són conscients que els cal prendre ‘tranquimazins’ per arribar a pactes parlamentaris. Però ha volgut llençar la "crítica més gran" a la CUP-CC en considerar que "les esquerres radicals han d'entendre que el pal de paller de la independència el porta JxSí, i que la coacció té uns límits", per acabar afegint que "i si no els acceptes, pots parar el funcionament", en clara referència al procés independentista.
Es dóna el cas que al setembre del 2015 en una entrevista a RAC1, Lluís Llach va declarar que "sóc mig de la CUP", per afegir que "però aquí [Junts pel Sí] és on em sembla que sóc més rendible". Llach confiava en aquell moment que la "funcionalitat pràctica" de les dues llistes seria "molt positiva".
El cantautor de Verges i ara diputat de JxSí ha fet aquestes declaracions, aquest dimarts, en el decurs del #BirresCrítiques, organitzades per El Crític a Girona.
En aquest context Llach ha volgut treure ferro a les declaracions que va fer sobre aquells funcionaris que no acatessin la Llei de Transitorietat Jurídica, dient que "últimament dius una cosa i brr, brr, brr!".
Llach també va afirmar que en el cas que guanyés el Sí en un referèndum independentista, el Parlament de Catalunya no es dissoldria automàticament i que continuaria treballant per implementar la independència, "i serà aleshores quan entre tots haurem de decidir el país que volem".
Segons l’Agència Catalana de Notícies Lluís Llach ha volgut tancar la polèmica generada per les seves afirmacions assegurant que la Generalitat sancionarà els funcionaris que no acatin la llei de transitorietat jurídica. Durant un acte el dimarts a Girona, Llach tirà d'ironia per treure importància a l'afer i ha dit, literalment: "Últimament dius una cosa i brr, brr, brr!", en referència al rebombori polític que s'ha generat. Llach, que a la seva arribada va refusar atendre els periodistes, s'hi va referit durant el torn de preguntes amb el públic del #BirresCrítiques, organitzades pel mitjà El Crític. Durant la seva intervenció, el diputat de JxS i cantautor empordanès també assegurà que si en el referèndum guanya el 'Sí', el Parlament de Catalunya no es dissoldrà automàticament, sinó que continuarà treballant per implementar la independència. "I serà aleshores quan entre tots haurem de decidir el país que volem",  subratllà.
La casualitat havia volgut que Lluís Llach fos dimarts al vespre a Girona, poques hores després de la polèmica que s'ha generat quan es publicà fragments de conferències organitzades per Òmnium Cultural i l'ANC. En especial, la de Sant Sadurní d'Anoia, on el diputat de JxSí afirmava que la Generalitat de Catalunya sancionarà els funcionaris que no acatin la Llei de Transitorietat Jurídica.
A Girona, Llach participà en una de les #BirresCrítiques organitzades pel mitjà català El Crític. L'acte es va fer als Jardins de la Mercè i, tot i que girava sobretot al voltant de les crisis socials a la Mediterrània, novament, l'actualitat política catalana no hi va ser aliena.
El diputat de JxSí, només d'arribar, declinà respondre les preguntes dels periodistes. Ho va fer assegurant que desitjava tancar el tema pel rebombori que havien generat les seves afirmacions. Però durant l'acte, més en concret durant el torn de preguntes amb el públic, sí que s'hi va referir (tot i que de manera indirecta).Quan li van preguntar sobre quin seria el seu full de ruta ideal, abans de respondre, Lluís Llach va dir que parlava "com a Lluïset bum bum" (deixant clar que era una opinió personal). "Perquè últimament dius una cosa i brr, brr, brr!", va dir, fent servir l'onomatopeia i acompanyant-la d'un moviment de braços simulant un ventilador, en una referència velada a la polèmica per les sancions als funcionaris.

"EL PARLAMENT NO ES DISSILDRÀ"
Sobre el procés sobiranista, i durant la conversa amb els assistents, Llach també va avançar que si en el referèndum guanya el ‘Sí', això no suposarà que automàticament el Parlament de Catalunya es dissolgui, sinó que la Cambra catalana continuarà treballant per implementar la independència. "I serà aleshores quan, entre tots, haurem de definir el país que volem", va dir, subratllant "l'empoderament de la gent" en el camí cap a l'estat propi. 

CRÍTIC AMB LES ESQUERRES I ESPECIALMENT AMB LA CUP-CC
Durant la seva intervenció, Llach es va mostrar crític amb les esquerres, dient que actuen "amb els paràmetres viciats de sempre". "I el Parlament n'és un bon exemple", va afegir. Però sobretot, allà on va llançar la crítica més àcida és cap a la CUP-CC. 

"EL PAL DE PALLER EL PORTA JxSí"
El diputat de JxSí va recordar que, a les passades eleccions al Parlament de Catalunya, tant l'antiga Convergència, com "allò que quedava d'Unió", ERC i els independents que van confluir a JxSí van presentar-se als comicis "fent renúncies descomunals a la nostra ideologia". Cosa que no va passar amb la CUP-CC, que van anar a les urnes "amb tots els principis indemnes".
Lluís Llach ha dit que, a l'hora de pactar, a JxSí són conscients que els cal prendre "tranquimazins".
Però que la "crítica més gran" que va de fer fou a la CUP-CC, és que "les esquerres radicals han d'entendre que el pal de paller de la independència el porta JxSí, i que la coacció té uns límits". "I si no els acceptes, pots parar el funcionament", va concloure, en referència al procés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada