dimecres, 19 d’abril del 2017

L'aigua del Roine no arribarà a Catalunya del Nord

Secada a Elna, l'agost de 2016, a causa de l'impacte turístic a la costa del Rosselló.
Es descarta no solament pel cost de la interconnexió de conques, també a nivell de qualitat. 
La demanda correspon al turisme de masses al Rosselló durant l’estiu. 
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/04/2017 
Perpinyà (Rosselló).-  

El dèficit en aigua provocat l’estiu pel impacte ecològic del turisme de masses al Rosselló, avaluat en 40% l’estiu de 2016, és provocat pel canvi climàtic al país, la freqüentació turística de massa i l'alça demogràfica general. Els mantells freàtics de l’època del pliocè, que exigeixen diversos milers d’anys per reconstituir-s’hi, han atès baixos nivells, inigualats fins l’estiu passat.
El president de la Comissió de l’Aigua del Consell Departamental del Pirineu Oriental, Nicolàs García, va alertar al diari rossellonès L’Independent, en l’edició de l’1 de setembre de 2016, que la meitat de la planura del Rosselló «es troba a nivell de crisi més forta, és a dir al nivell 2». L’Esquema de disposició i de gestió de l’aigua (SAVI) de les tovalles capes del Rosselló, haurà de reabsorbir una manca de 20 milions de m3 d’aigua, segons García. 

NO A LA INTERCONNEXIÓ DEL ROINE
Entre els nous recursos, la hipòtesi d’una connexió al tub d’aigua del Roine, del qual l’enllaç costaria 80 milions d’euros, és exclosa per García: «No és cert que aquesta aigua sigui de tan bona qualitat i amb el reescalfament climàtic, no serà eterna».
La xarxa «Aqua Domitia», imaginada per Frêche, antic president de l’antiga Regió Llenguadoc-Rousselló, sembla que no es farà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada