dimecres, 26 d’abril del 2017

La Generalitat obrirà una segona fossa de la guerra de 1939 a Prats de Lluçanès

L'any 2004 es va exhumar la fossa de Puigvistós en una prova pilot, cosa que va fer possible de recuperar set cossos i identificar-ne un  


 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 26/04/2017 
Prats de Lluçanès (Lluçanès, Osona).- 

Segons VilaWeb la directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Carme Garcia, ha anunciat que aquest estiu la Generalitat obrirà una segona fossa de finals de la guerra a Prats de Lluçanès (Lluçanès, Occitània). Segons que ha explicat, encara s’han de fer les proves per a trobar el lloc més idoni. Tot i això, l’alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire, ha explicat que la zona escollida serà algun punt de la carena de Sant Sebastià, on nombrosos documents de l’època indiquen que hi ha diverses fosses comunes de primers de febrer de 1939.
L’any 2004 la Generalitat ja va exhumar la fossa de Puigvistós, en una prova pilot, i es van recuperar set cossos dels quals se’n va poder identificar un.
Prats de Lluçanès va retre ahir un homenatge a les persones que encara no s’han pogut identificar i reposen al cementiri amb un làpida amb la inscripció: ‘Lluitadors per la justícia i la llibertat. 3 de febrer de 1939’.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada