dijous, 20 d’abril del 2017

Jordi Pujol Ferrusola torna a declarar a l'Audiència Nacional el dimarts 25 d’abril

F
Ignacio González, expresident pel PP de la Comunitat de Madrid.
El fiscal Anticorrupció volia impedir un escorcoll contra Ignacio González. 
La decisió de Manuel Moix, que tenia el vistiplau del fiscal general de l'Estat, va ser tombada per la junta de fiscals anticorrupció. 

  
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 20/04/2017 
Bolvir (Baixa Cerdanya).- 

Llegim a EL TRIANGLE que la darrera estimació de la UDEF sobre la quantitat de diners que va moure a l'estranger Jordi Pujol Ferrusola quan ja se l'estava investigant frega els 30 milions d'euros, més del doble dels 14 milions detectats inicialment. Segons publica el diari El Mundo, la darrera estimació inclou negocis jurídics ficticis, inversions no repatriades i pèrdues internacionals fictícies de l’empresari Jordi Pujol Ferrusola, que va ser citat a l’Audiència Nacinal del Regne per declarar el dimarts 25 d'abril arran de la detecció dels 14 milions. La mateixa notícia indica que la UDEF ha aportat aquest darrer càlcul per fer que la Fiscalia Anticorrupció sol·liciti l'ingrés en presó incondicional per al Júnior, però la Fiscalia no té decidit si ho farà.
Els investigadors del cas Pujol han atribuït a Jordi Pujol Ferrusola una estratègia de despatrimonialització que tindria com a objectiu evitar la liquidació dels seus actius si en el futur el condemnen. Així mateix, afegeix El Mundo, la UDEF ha comprovat que gran part dels actius del Júnior a l'estranger estan relacionats amb operatives de blanqueig de capitals i creu que existeixen altres capitals que mai s'han declarat. 

EL FISCAL MANUEL MOIX VOLIA IMPEDIR UN ESCORCOLL CONTRA IGNACIO FONZÁLEZ  
També llegim que el nou fiscal en cap Anticorrupció, Manuel Moix, va intentar impedir el passat dimarts, el dia abans de començar l'Operació Lezo, un dels escorcolls que s'anaven a dur a terme contra l'expresident pel PP de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, segons informa la Cadena SER. En declaracions a aquesta mateixa emissora, Moix ha tret importància a aquests fets i ha dit que es tracta d'una actuació "habitual" en la fiscalia. També ha indicat que l'escorcoll al qual es va oposar no era el del domicili de González, tot i que no ha concretat de quin lloc es tractava. Manuel Moix, amb el suport del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, va ordenar als fiscals que no portessin a terme aquest escorcoll pel qual ja es tenia preparat tot el dispositiu policial. Aquesta decisió, però, va provocar l'oposició de la Junta de Fiscals Anticorrupció, que es van oposar a les directrius del fiscal i van invocar l'article 27 de l'Estatut de la Fiscalia, que estableix que el fiscal que rebi una ordre o instrucció que consideri contrària a les lleis ho ha de fer saber al fiscal en cap mitjançant un informe raonat. Finalment, Moix va acceptar la decisió de la Junta i va decidir tirar endavant amb l'escorcoll.
A les dues de la tarda d'aquest dijous, la Fiscalia General de l'Estat ha emès un comunicat en el que ha qualificat el conflicte de "puntuals discrepàncies tècnico-jurídiques" dins de la fiscalia Anticorrupció que ha resolt la Junta de Fiscals. Aquest comunicat també aclareix que és "fals" que Moix hagi intentat obstaculitzar la investigació de l'Operació Lezo, i "incert" que hagi volgut parar la part referida a Ignacio González.
--- fi del missatge ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada