dijous, 27 d’abril del 2017

Jordi Pujol Ferrusola ha passat la darrera nit a la presó de Zuera

Escorcoll a la família Pujol per investigar l"empresa de Marta Ferrusola a Panamà
Escorcoll a la casa de Jordi Pujol Soley a Queralbs.
Escorcoll a la família Pujol per investigar l'empresa Kopeland Foundation, de Marta Ferrusola i el seu fill Jordi, a Panamà. 
La policia escorcolla durant sis hores els despatxos i domicilis de l'expresident de la Generalitat. 
El jutge busca informació sobre la societat que comparteixen Pujol fill i la seva mare «per ocultar béns». 
Els Pujol també van moure diners a Crèdit Andorrà. 
Jordi Pujol Ferrusola va admetre inversions en aquesta entitat, però va deixar incògnites sense respondre al jutge De la Mata. 


 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/04/2017 
Queralbs (Ripollès).-  

Segons diverses agències convencionals de premsa el jutge de l'Audiència Nacional del Regne José de la Mata va buscar en els escorcolls als habitatges i despatxos de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol Soley i el seu primogènit documentació sobre Kopeland Foundation, la societat que el fill gran compartia amb la seva mare, Marta Ferrusola, que suposadament van usar per ocultar béns d'Andorra.
Segons va informar a EFE fonts pròximes al cas, la Policia Nacional espanyola va escorcollar ahir els habitatges i el despatx professional a Barcelona de l'expresident Jordi Pujol Soley, així com el domicili i el despatx del seu fill Jordi Pujol Ferrusola, en recerca de documentació relativa als moviments de la fortuna de la família.
El jutge José de la Mata, que dimarts va acordar enviar a presó Jordi Pujol Ferrusola per ocultar suposadament 30 milions d'euros des que s'investiga la fortuna del «clan Pujol», busca especialment dades sobre la societat panamenya a la qual el primogènit suposadament va traslladar els seus saldos a Andorra quan estava sent investigat i en què va incorporar la seva mare, Marta Ferrusola.
Segons sosté el jutge De la Mata en l'acte en el qual dimarts va ordenar l'ingrés a la presó preventiva sense fiança de Jordi Pujol Ferrusola, el primogènit va comprar aquesta societat panamenya a través de la banca andorrana BPA, per traspassar tots els seus saldos a Andorra, en «una clara operació de blanqueig per ocultar béns de l'abast de la justícia», amb el procediment judicial ja obert. A més, el primogènit va situar la seva mare Marta Ferrusola en la mateixa fundació, «per ajudar-la a ocultar també els seus béns». 

A TOTS ELS IMMOBLES
Un dia després d'enviar a la presó sense fiança Jordi Pujol Ferrusola, fill gran de l'expresident de la Generalitat, el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va ordenar les entrades i escorcolls a les cases i oficines dels Pujol a Barcelona i Queralbs (Ripollès), on la policia ja va entrar a l'octubre del 2015 a la recerca de proves del presumpte blanqueig de capitals que s'imputava al primogènit de la família.
Al llarg de sis hores, agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) van regirar el domicili de l'expresident de la Generalitat en presència de la seva dona Marta Ferrusola, mentre el mateix Jordi Pujol Soley acompanyava els policies que inspeccionaven el seu despatx del carrer Calàbria de Barcelona.
Per la seva banda, Jordi Pujol Ferrusola va dormir ahir a la presó de Zuera, a Saragossa, de camí a la presó de Soto del Real,de Madrid. 

ELS PUJOL TAMBÉ VAN MOURE DINERS A CRÈDIT ANDORRÀ
Llegim a EL TRIANGLE que la interlocutòria amb què el jutge instructor del cas Pujol, José de la Mata, ha decretat aquesta setmana presó incondicional sense fiança per a Jordi Pujol Ferrusola conté un detall inèdit en aquest cas: el fill gran de l’expresident de la Generalitat va admetre per primera vegada en un interrogatori que també va efectuar inversions mitjançant Crèdit Andorrà. Fins ara, unes altres entitats del Principat d’Andorra eren les principals salpicades en l’escàndol dels Pujol Ferrusola: Andbank (anteriorment Banca Reig) i la Banca Privada d’Andorra (BPA).
De la Mata ho explica en un fragment ple d'incògnites relatives a la declaració del Jordi Pujol Ferrusola. En concret, sobre el suposat llegat del seu avi Florenci, que fonamenta l’explicació del clan sobre l’origen de la fortuna amagada a l’estranger: “l’entitat bancària en què el llegat va estar dipositat quan finalment va arribar a Andorra (o, almenys, l’entitat per mitjà de la qual es van gestionar les inversions), va ser Crèdit Andorrà, però continua sense explicar elements dels quals, d’acord amb la seva pròpia versió, té perfecte coneixement, tals com els gestors bancaris que ho van manejar; les persones que van col·laborar amb aquesta gestió; els productes financers en què successivament va estar invertit; els rendiments obtinguts; els muntants globals assolits; les quantitats distribuïdes; la rendició de comptes final realitzada i la resta de dades òbvies i simples relacionades amb la seva administració, que permetrien contrastar la veracitat de tot allò que afirma”.
Després de l’escorcoll de les cases i els despatxos familiars, Jordi Pujol Ferrusola ha passat la darrera nit a la presó de Zuera, tot i que s’havia especulat que seria internat a Brians 1, centre penitenciari ubicat a Sant Esteve Sesrovires (Baix Lloregat).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada