dimarts, 25 d’abril de 2017

Jordi Pujol Ferrusola entra a la presó de Soto del Real

L’empresari passa la seva primera nit empresonat a Soto del Real  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 25/04/2017 
Bolvir (Baixa Cerdanya).- 

Tots els mitjans convencionals parlen del mateix: l’empresari Jordi Pujol Ferrusola passa la seva primera nit empresonat a Soto del Real. Vicky Álvarez va començar el cas que acaba així. El jutge de l'Audiència Nacional del Regne, José de la Mata, ha dictat presó incondicional sense fiança, però comunicada, per a Jordi Pujol Ferrusola. De la Mata acusa l’empresari, veí de Barcelona i amb una segona residència a Bolvir (Baixa Cerdanya), dels presumptes delictes de blanqueig de capitals, frau fiscal, falsedat documental i organització criminal.
Jordi Pujol Ferrusola ha declarat aquest dimarts durant més de quatre hores davant De la Mata, qui després d'escoltar la declaració ha considerat que Pujol mantenia diversos entramats societaris "dissenyats amb l'específica finalitat de blanquejar capitals fora d'Espanya i repatriar-los, així com la de diferents testaferros i /o fiduciaris en altres països" com seria el cas d'Andorra, Mèxic, Paraguai, l'Argentina, Panamà o els Estats Units.
Pel jutge de l'Audiència Nacional, l’empresari Jordi Pujol Ferrusola va involucrar als membres de la seva família en els seus negocis il·legals. En l'escrit del jutge es diu que "Pujol Ferrusola admet que totes les operacions que es van dur a terme en els comptes d'Andorra, tots els moviments que es van realitzar en les mateixes i els 'negocis' en què va intervenir al llarg dels anys (des de principis dels 90 fins al 2004), van estar directament relacionats amb el patrimoni econòmic que gestionava per a si i per a la seva família".
En l'escrit del jutge De la Mata es diu que "també hi ha indicis que el mateix Pujol tenia capacitat per donar instruccions sobre les pròpies comptes dels membres de la família". En la resolució, el jutge diu que no es creu que la fortuna de Pujol es pogués atribuir a la deixa del seu avi.
L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol Soley, va haver de reconèixer que tenia diners en un banc andorrà, assegurant que procedien d'una herència que li va deixar el seu pare, Florenci, i va haver de reconèixer també que no els havia declarat.
El jutge creu que Jordi Pujol Ferrusola va amassar la seva fortuna fent de mediador amb les empreses que feien contractes amb la Generalitat de Catalunya quan el seu pare, Jordi Pujol Soley, era president del Govern. Després, presumptament, hauria rentat els diners amb la complicitat dels seus germans, Oleguer, Oriol, Josep, Pere, Mireia i Marta, de la seva mare, Marta Ferrusola, i de la seva ex dona, Mercè Gironès. Es dóna la circumstància que tots ells estan imputats, segons senyala EL TRIANGLE.
--- fi del missatge ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada