dimecres, 26 d’abril del 2017

ERC i CIU aproven la moció republicana per aturar les obres del xalet

El líder d'ERC de Palafrugell, Josep Piferrer, tercer per la dreta, ahir durant el ple.
L'alcalde adverteix clarament que la moció no és de compliment obligatori  

 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 26/04/2017 
Calella de Palafrugell (Baix Empordà).- 

Segons la premsa convencional comarcal ahir al ple municipal de Palafrugell (Baix Empordà) ERC i CiU, ambdues formacions --tret del regidor d'UDC-- a l'oposició, van escenificar una bona sintonia. La moció d'ERC, que demanava la suspensió de les obres del xalet del Golfet, al litoral de Calella de Palafrugell, va prosperar amb els canvis que va proposar el cap de CiU, Albert Gómez, i que els republicans van acceptar en la seva totalitat. Una votació clara al seu favor: el govern municipal, format pel PSC (7), l'Entesa (1) i un regidor de CiU, va votar-hi en contra; ERC (7) i CiU (4) van votar-hi a favor, i el regidor no adscrit --abans de C's-- es va abstenir.
L'alcalde, Juli Fernández (PSC), va ser molt clar i va dir que l'equip de govern “tenia l'obligació de defensar els seus actes administratius”, especialment si, com sostenen “tots els informes”, són legals. També va voler recordar als grups que la moció republicana, tot i ser aprovada, “no era de compliment obligatori”.
Al començament del ple es va llegir el cartipàs. Un tràmit, però va ser significatiu perquè representa el tret de sortida d'una nova etapa en minoria per part del govern municipal de Palafrugell. Les cartes són sobre la taula i la possibilitat d'una moció de censura és cada vegada més factible. El xalet del Golfet va ser un laboratori i coherent amb el que ha defensat ERC. En el ple també es va fer explícit el pas del regidor de C's, Vitor Girbal, com a regidor no adscrit, després de la mala sintonia amb el partit. De fet, aquest va demanar-li per escrit que deixés de militar a la formació. 

UNS TREBALLS QUE NO S’ATUREN
Mentre en el ple es va escenificar alguna cosa més que una picabaralla política a l'entorn de les obres del xalet del Golfet, els treballs continuen el seu curs i sense aturador. Ahir a la tarda es treballava per deixar-ho tot llest per posar el ciment que ha de servir per a l'accés a la casa. El més endarrerit seria, en tot cas, tot el que envolta la piscina, però només és una qüestió de prioritats a l'hora d'executar l'obra. Les obres del xalet ja han passat el 80% del previst en el projecte.
El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, va explicar el 2 de març que l'Ajuntament de Palafrugell va fer-los arribar una “exhaustiva documentació” justificant l'atorgament de la llicència i que ho estan estudiant tot”. En poc més de deu dies el jutge haurà de dir si les obres s'aturen o no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada