divendres, 28 d’abril de 2017

El tren de nit de París a Portbou es reprendrà a partir del juliol

Les associacions d'usuaris que es van mobilitzar quan es va suprimir el comboi ho consideren una victòria  
  • El tren de nit a l'estació de Portbou, en una imatge de l'últim viatge que va fer el desembre del 2016.   


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 28/04/2017 
Portbou (Mar d’Amunt/Albera marítima/Rosselló).- 

Segons la premsa convencional comarcal l'operadora francesa SNCF i l'Estat francès s'han fet enrere davant les mobilitzacions d'associacions d'usuaris del tren de banda i banda de la frontera. Cinc mesos després d'haver-s’hi suspès el tren de nit de París a Cervera-Portbou, Carole Delga, presidenta de la regió Occitanie, va confirmar ahir que aquest comboi tornarà a circular a partir del mes de juliol.
La SNCF va suspendre el tren el desembre del 2016 argumentant que era deficitari, i les dues administracions franceses (Regió i Estat) aportaran cadascuna 1,4 milió d'euros, per
un compromís de dos anys.  

MENYS SERVEIS
Aquest tren, però, només tornarà a circular els caps de setmana i durant les vacances escolars franceses. Amb tot, les associacions d'usuaris ho valoren positivament. Matthew Faye, de l'associació d'usuaris del tren Perpinyà Cervera Portbou, ho qualifica de “molt bona notícia”, ja que es recupera part dels enllaços cap a Barcelona i de la connexió del transport a l'àmbit local.  
En el mateix sentit, Josep Loste, de l'associació Defensem el Tren de l'Empordà, ho veu com
una “petita gran victòria per a la contrada ferroviària entre Portbou i Cervera de la Marenda”. Hi afegeix, però, que continuaran reclamant “un tren lleuger” de Narbona a Girona, i un manteniment més eficient de les vies a l'Empordà on es detecten mancances.
L'últim tren de nit París-Portbou va circular el 10 de desembre passat i el mateix dia van començar mobilitzacions a banda i banda de la frontera de sindicats de treballadors, càrrecs electes i entitats d'usuaris per reclamar-ne el retorn. A banda dels enllaços transfronterers que permetia aquest tren, a Portbou, on el comboi arribava a les 8.30 h, la pèrdua del servei va significar la desaparició d'un flux de viatgers que aprofitaven la parada per fer algunes compres al municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada