dimarts, 25 d’abril del 2017

El ple de Salt aprova una moció que promou que l'Ajuntament expropiï pisos buits als bancs

La PAH Girona-Salt exigeix que l’acord de Salt que no sigui una “moció florera”. 
Només PxC, que es va abstenir, i el PDeCat que hi va votar en contra, no van donar suport al text.
Els tres regidors no adscrits (van marxar de CiU i ara són de PDeCat) marquen distància amb la CiU de Torramadé. 
L’Ajuntament de Salt llistarà els pisos buits i s'obre a expropiar-ne als bancs. 
El govern municipal deixa clar, però, que manté la negociació amb les entitats bancàries com a prioritat i que seria un últim recurs. 
Protesta de la PAH Girona-Salt al ple municipal. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 25/04/2017 
Salt (Gironès).- 

Llegim en la premsa convencional gironina que el ple municipal de Salt (Gironès) va aprovar ahir al vespre una moció que promou que l'Ajuntament pugui expropiar pisos buits als bancs i als grans tenidors per poder-los posar com a habitatge social a persones amb necessitats. El text el presentaven conjuntament Canviem Salt --el primer promotor del document--, el PSC i els dos grups de l'equip de govern (ERC i Ips-CUP). També hi va votar a favor el regidor de Ciutadans i el grup municipal de CiU, ara format per tres regidors. PxC es va abstenir en considerar que Wilder Palacio (Canviem Salt) enlloc d'agrair als qui se sumaven a la proposta els feia retrets.
Els tres regidors no adscrits, després d'abandonar el grup de CiU, i que són del PDeCat van votar-hi en contra assegurant que la millor via és el diàleg. La regidora Fanny Carabellido va indicar que el que calen són polítiques socials efectives. En aquest punt, doncs, els regidors que han marxat del grup municipal de CiU per «tenir perfil propi» i perquè «Unió ha desaparegut», tal com va explicar Josep Valentí, es van distanciar ja dels tres edils de CiU que lidera Jaume Torramadé.
Per l'equip de govern municipal, Ferran Burch (IpS-CUP) va exposar que totes les eines per aconseguir més habitatges socials són benvingudes i va afirmar que l'opció de multar bancs segueix vigent i que, molts cops, les entitats s'han avingut a negociar abans de la sanció. Un cas a part seria la Sareb, que segons Burch, podrien ser multats aviat. Àlex Barceló (ERC), va deixar clar però, que només tiraran endavant mesures que sàpiguen segur que tindran un bon final i que no es mouran per titulars a la premsa. «No precipitarem coses que sabem que no prosperaran», va exposar.
Per CiU, Jaume Torramadé, va reivindicar la feina de la seva formació anys enrere per aconseguir que els bancs cedissin pisos.
Segons les darreres dades de què disposa l'Ajuntament de Salt, de fa aproximadament un any, al municipi hi ha 826 pisos buits o ocupats. Amb diferents tasques tirades endavant per l'equip de govern, s'ha aconseguit recol·locar 150 famílies que vivien en condicions poc dignes i es calcula, per dades de l'oficina d'habitatge i de serveis socials, que n'hi ha 180 més que també necessiten un habitatge nou.  

QUE NO ES TRACTI «D’UNA MOCIÓ FLORERA»
La moció es va aprovar a la sala amb pancartes d'activistes de la PAH Girona-Salt critics amb l'equip de govern i amb la seva portaveu Marta Afuera reclamant que no es tracti «d'una moció florera».
D'altra banda, Fermí Cunill va prendre possessió com a nou regidor d'ERC en substitució de Núria Tió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada