divendres, 21 d’abril del 2017

El 27 d’abril presentació a Vic del llibre ‘Panrico: la vaga més llarga’

https://www.llibertat.cat/2017/04/unnamed-129809.jpgAquesta presentació va emmarcada en els actes previs del Dia de la Classe treballadora, que culminarà amb una manifestació el dissabte 29 d’abril a les 7 de la tarda amb inici a la plaça del Carbó de Vic  







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/04/2017 
Vic (Osona).-  

Dijous 27 d’abril la Coordinadora Obrera Sindical (COS) organitza a Vic (Osona) la presentació del llibre ‘Panrico: la vaga més llarga’. La presentació serà a les 7 de la tarda a la llibreria Muntanya de llibres de Vic, al carrer Jacint Verdaguer núm. 31. El llibre escrit per les autores Isabel Benítez i Homera Rossetti explica la lluita de les treballadores i treballadors de Panrico que suposa un clar exemple de dignitat i valentia contra una lògica econòmica i social inhumanes.
Es tracta d’un conflicte que irromp en una etapa d’atac als sectors de la classe treballadora que havien conquerit les millor condicions laborals durant les darreres dècades. En aquest context, la vaga indefinida que es convoca a l’octubre de 2013 a la fàbrica de Panrico, a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) agafa a tothom per sorpresa. Sota el lema ‘Zero acomiadaments, zero retallades’ mantenen un pols de fins a vuit mesos amb la direcció de l’empresa, patronal però també amb el Govern de la Generalitat, i protagonitzen la vaga més llarga coneguda des de la denominada Transició.
‘Panrico: la vaga més llarga’ intenta recuperar alguns dels elements clau a l’hora d’obtenir derrotes i victòries en les lluites laborals. La presentació anirà a càrrec d’Isabel Benítez, coautora i militant de la COS.
Aquesta presentació va emmarcada en els actes previs del Dia de la Classe treballadora, que culminarà amb una manifestació el dissabte 29 d’abril a les 7 de la tarda amb inici a la plaça del Carbó de Vic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada