diumenge, 23 d’abril del 2017

Cremen un tòtem per la República Catalana, a Riudarenes

Avui ha estat refet i brilla de nou al municipi 







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 23/04/2017 
Riudarenes (La Selva).-  

Llegim en la premsa convencional comarcal que elements unionistes van cremar una mena de tòtem a favor de la República Catalana, que avui tornar a lluir, a Riudarenes (la Selva), una vegada refet de l’atac espanyolista.
Informació sobre projectes que l'Estat espanyol ha deixat mal acabats o a mig fer al Principat de Catalunya, promeses incomplertes, mancances com ara la falta de beques a estudiants, imatges de denúncia de personatges públics involucrats en casos de corrupció i lemes a favor de la república catalana. Són diversos dels missatges que s'exhibien en un dels dos tòtems de la secció local de Riudarenes de l'ANC. En aquestes estructures de ferro, s’hi pengen principalment aspectes relacionats amb el procés cap a la independència i la República Catalana.
Ahir al matí, però, es van trobar amb una desagradable sorpresa. Diverses persones del municipi havien quedat per ultimar detalls de cara a la diada d'avui del llibre i la rosa quan van descobrir que una d'aquestes estructures havia estat objecte d'un atac incendiari unionista. Uns elements espanyolistes –desconeguts-- van calar foc de manera intencionada al tòtem que hi ha en un dels espais públics propers a l'ambulatori de Riudarenes. Se'n veia l'esquelet metàl·lic, després que la roba que el cobria quedés calcinada, que feia uns dies havia estat pintada de blanc i hi havia escrit al damunt frases com ara “Treballem per millorar i “Fer net”, i també hi havia penjades les imatges anteriorment descrites. El que no va resultar afectat va ser el tòtem que hi ha al carrer Girona  de la població selvatana. Malgrat l'episodi, l’han “tornar a vestir” per deixar-lo totalment llest i com nou per a avui. “Són dues estructures que fan molt d'efecte i per a aquest Sant Jordi lluiran banderoles de colors, amb el sí sobreimprès.” Una de les integrants de l'entitat local, a més, va redactar unes paraules dirigides a l'autor o als autors dels fets, perquè “els facin reflexionar una mica”. L'escrit, que també s'exposarà en aquesta infraestructura, diu el següent: “Teniu clar que actes com aquest us afavoreixen d'alguna manera? Si no voleu la independència, no seria millor que gastéssiu les vostres energies buscant arguments per convèncer els catalans dels avantatges que tenim a Catalunya de ser espanyols? Penseu-ho serenament i actueu en conseqüència”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada