divendres, 21 d’abril del 2017

Condemnats a presó en ferm i multa, l’autor i el director de la publicació de l’article contra els gitanos

Aparegut al Petit Journal Catalan, titulava: ‘Per a què serveixen els Gitanos de Perpinyà?' 








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/04/2017 
Perpinyà (Rosselló).-   

Ahir dijous, el tribunal de Perpinyà va condemnar l’autor de l’article ‘Per a què serveixen els Gitanos de Perpinyà?’, aparegut al Petit Journal Catalan, així com al periòdic esmentat, per provocació a l’odi i a la discriminació. Concretament, l’autor d’aquest article, Rodolphe Crevelle, ha estat condemnat a 6 mesos de presó en ferm i a una multa de 20.000 euros i el director de la publicació, Alain Paga, ha estat condemnat a dos mesos també de presó en fer i a la mateixa multa de 20.000 euros.

Els jutges també han precisat que el Petit Journal Catalan haurà de fer menció d’aquesta condemna sobre una mitja pàgina en uns dels seus pròxims números.

Joseph Saadna, president del comitè d’animació de la plaça del Puig de Perpinyà va declarar: “estic molt satisfet del resultat del judici, estic molt content que tot hagi acabat. Havíem estat verdaderament molt ferits per aquests articles. Això havia estat un xoc per a tota la comunitat gitana de Perpinyà, però també a Montpeller, Besiers o Arles. Això ha fet el tomb a França. Som Gitanos però cal no oblidar que som ciutadans francesos, és això que ens fa mal”.

Per banda seua, Maitre Olivier Amiel, que representava dues associacions del barri de Sant Jaume de Perpinyà, va declarar que: “És un judici amb veredicte molt sever però merescut. L’autor ha volgut desestabilitzar el barri amb aquests dos articles completament racistes”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada