divendres, 28 d’abril del 2017

Acció informativa de la CUP i Càrnies en Lluita a Frigorífics Costa Brava

Acció informativa de la CUP i Càrnies en Lluita a Frigorífics Costa Brava
Ambdós col·lectius han repartit fulletons a Riudellots de la Selva per difondre la millora de drets laborals que ha suposat la nova llei de cooperatives per als treballadors i treballadores del sector carni  




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 28/04/2017 
Riudellots de la Selva (La Selva).- 
  
Aquest matí la CUP i la plataforma osonenca Càrnies en Lluita ha realitzat una acció informativa a l’entrada de l’empresa Frigorífics Costa Brava, situada a Riudellots de la Selva. Ambdós col·lectius han repartit desenes de fulletons en diferents llengües per explicar la millora de drets laborals que ha suposat la nova llei de cooperatives de cara als treballadores i treballadores del sector carni.
Aquest canvi legislatiu ha suposat una millora històrica per als treballadors de les falses cooperatives, especialment al sector carni. Sobretot, perquè els permetrà d’accedir a unes garanties de retribució i de condicions de treball equiparables, com a mínim, a les condicions que són reconegudes als treballadors per compte aliè del sector. Això significa que passaran a tenir dret a un salari prefixat en conveni (com a mínim) i que també tindran dret a cobrar hores extres i els plusos corresponents. Així mateix, tindran dret a gaudir de vacances pagades (dret que fins ara no els era reconegut, i els treballadors es veien obligats a pagar-se les cotitzacions socials, sense cobrar, per poder gaudir d’uns dies de descans).
Ambdós col·lectius han denunciat que el servei de seguretat i diversos encarregats de l’empresa han intentat impedir que s’informés als treballadors i treballadores durant el canvi de torn.
L’acció s’ha realitzat com a prèvia a les mobilitzacions organitzades amb motiu de l’1 de maig, dia dels treballadors i les treballadores. 

SUPORT DE LA CUP A LA MANIFESTACIÓ A GIRONA DE LA COMISSIÓ 1er DE MAIG
En aquest sentit la CUP ha fet una crida a participar a la manifestació organitzada pel mateix dilluns 1 de maig, a les 18:30h, a partir de la plaça del Barco de Santa Eugènia, a Girona, organitzada per la Coordinadora 1 de Maig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada