dijous, 27 d’abril del 2017

397) CRÒNICA TRES-CENTES NORANTA SET DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

L'arquebisbe de Barcelona i exbisbe de Barbastre, Juan José Omella.
L’arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, i el cardenal Lluís Martínez Sistach mantenen una sonada discrepància en relació amb el procés d’autodeterminació de Catalunya. 
El papa Francesc contra la idea de la República Catalana. 
Absolt l'aficionat del Nàstic per falta de proves. 
El Govern de Veneçuela reconeixerà des del minut zero de la República Catalana. 


[Barcelona (República Catalana) 27/04/2017] 
L’AMIC DEL POBLE 

Segons EL TRIANGLE l’actual arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, i el seu antecessor en el càrrec, el cardenal Lluís Martínez Sistach, mantenen una sonada discrepància en relació amb el procés d’autodeterminació de Catalunya que s’ha posat de manifest en els últims dies. Això sí, de manera el·líptica i jesuítica, a l’estil que és habitual en la jerarquia catòlica. Amb motiu del passat  Sant Jordi, l’arquebisbe Juan José Omella --molt pròxim a l’actual papa Francesc-- va celebrar la tradicional missa a la capella del Palau de la Generalitat. En la seva homilia, va afirmar que “la imposició i la confrontació no és el model que ens ensenya Jesucrist ni Sant Jordi", en una velada, però evident, crítica al moment polític que viu Catalunya. I al·ludint a la llegenda de Sant Jordi, l'arquebisbe va dir que no s'ha d'anar amb llances atacant els altres, sinó el drac, que simbolitza "el pare de la divisió, el que vol trencar la comunió”.
Per la seva banda, l’arquebisbe emèrit i cardenal Lluís Martínez Sistach, en una entrevista concedida al diari electrònic EL MÓN, s’alinea amb el procés català i avala implícitament l’estratègia del “referèndum o referèndum”: “El problema és que manca diàleg, perquè això de l’engranatge i l’encaix és una qüestió política, i no se soluciona amb tribunals, sinó amb creativitat i diàleg. Si falta això difícilment es troba una solució. Com ha de ser aquest encaix ho han de decidir els ciutadans”. En aquest sentit, Lluís Martínez Sistach considera que la República Catalana seria perfectament homologable a escala internacional i afirma: “El Vaticà sempre que hi ha hagut un estat nou l’ha reconegut, perquè l’objectiu és que l’Església pugui realitzar la seva missió en aquell lloc”. El papa Francesc no pensa el mateix en relació amb Catalunya. 

ABSOLT L’AFICIONAT DEL NÀSTIC PER FALTA DE PROVES
Absolt l'aficionat del Nàstic per falta de proves
L'aficionat del Nàstic que va ser jutjat el passat 18 d'abril per haver cantat els Segadors a València ha estat absolt. Així ho ha notificat el mateix afectat després que no s'hagin pogut aportar proves.
El 19 de desembre de 2013 a València, durant un partit de futbol entre el Nàstic i el València, la Policia Nacional espanyola va identificar dos aficionats del Nàstic per cantar l'himne dels Segadors a les portes de l’estadi. Aquest fet va deixar perplexos els dos tarragonins, que aleshores tenien 22 i 23 anys. Un d'ells es va negar a pagar la multa --aleshores els demanaven tres mil euros-- i per aquest motiu s’enfrontava a una multa que podia arribar fins als seixanta mil euros. 

LA REPÚBLICA BOLIVARIANA DE VENEÇUELA RECONEIXERÀ LA REPÚBLICA CATALANA
nicolas maduro, estelada, veneçuela
Nicolás Maduro amb una estelada vermella.
A la xarxa es pot veure la fotografia el president de la República Bolivariana de Veneçuela, Nicolás Maduro, darrere una estelada vermella de la independència i el socialisme dels Països Catalans. A més, el president de Veneçuela hauria dit que quan Catalunya esdevingui una República independent la reconeixerà des del moment zero.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada