diumenge, 16 d’abril de 2017

390) CRÒNICA TRES-CENTES NORANTA DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Imatge relacionada
Colau diu a Aljazeera que la victòria del sí “no vol dir que es declari la independència” [Barcelona (República Catalana) 16/04/2017] 
L’AMIC DEL POBLE 

Sentir el que afirma sobre l’alliberament nacional català l’alcaldessa esquerranista barcelonina del Capital, Ada Colu, alarma, doncs té el cap buit i demostra que és ‘crua’, com es diu. Per més que hagi pasturat en alguns moviments socials en el marc intreclassista del ciutadanisme i pertanyi al cau de Jordi Borja, és ignorant i no té sentit comú, simplement una figura de pessebre fabricada en una oficina stalinista de Barcelona. Tot plegat demostra el desconeixement sobre la realitat i el caos mental de la fracció veïnal de Barcelona que la va votar. Pobres de nostres si un dia la fan presidenta del Govern autonomista de la Generalitat de Catalunya en el cas que Junts pel Sí retirin el procés d’alliberament nacional i es mantingui el país en l’àmbit espanyol de l’Estat de les Autonomies de la monarquia postfranquista.
Així, Ada Colau ha declarat en una entrevista a la cadena Aljazeera que una victòria del sí a la independència en el referèndum “no vol dir que es declari la independència”. L’alcaldessa de Barcelona ha assegurat que és important que la ciutadania pugui votar per “sortir de la situació de blocatge institucional” entre Catalunya i Espanya. “Portem anys de manifestacions massives de milions de persones que de manera pacífica han sortit al carrer a favor de poder decidir democràticament quina relació ha de tenir Catalunya amb l’Estat”, ha declarat. I ha dit que el referèndum “ha de ser efectiu”, com els que s’han fet a Escòcia o al Quebec. 

“NO SÓC INDEPENDENTISTA, JO, PERSONALMENT”
Heus ací la transcripció d’aquest fragment de l’entrevista:
-. Colau: “Hi ha un 80% de la població de Catalunya que veu que la relació no funciona i demana de poder-ho resoldre amb una votació. El problema és que l’estat es nega completament a atendre aquesta situació, i ens trobem en una situació de blocatge. Volem que es faci aquest referèndum, i que es faci de manera efectiva, que el conjunt de la població pugui debatre democràticament, i que una qüestió política es pugui resoldre a través d’una votació, com s’ha fet a Escòcia, com s’ha fet al Quebec”.
-. Aljazeera: “És interessant que estigueu en contra de la independència…”
-. Colau: “No és que hi estigui en contra, sinó que no sóc independentista, jo, personalment. No he estat mai nacionalista ni independentista perquè penso que en un món global com el que vivim les fronteres tendeixen a desaparèixer més. I de fet, estic convençuda que les ciutats hem de tenir un paper cada vegada més important en la governança global. Però més enllà d’això, sí que sóc demòcrata. I si hi ha una majoria social que vol resoldre una qüestió com és la relació entre Catalunya i l’estat, s’ha de poder fer amb un referèndum. I amb un referèndum hi estaré sempre compromesa”.
-. Aljazeera: “I si el sí guanya en la votació del setembre? No només sereu la primera dona batllessa de Barcelona sinó la primera batllessa d’una Barcelona dins d’una Catalunya independent. Mantindreu aquesta posició o no, considerant el vostre punt de vista sobre aquest tema?”.
-. Colau: ‘Suposant que sortís el sí a la independència, que no està clar, perquè l’última vegada que va haver eleccions a Catalunya l’independentisme va guanyar una majoria parlamentària però no va guanyar una majoria en vots, i per tant no queda clar si guanyaria la independència. Les posicions són bastant igualades. I depèn molt de quines propostes hi hagi damunt la taula. Però suposant que guanyés la independència en el referèndum, no vol dir que es declarés la independència”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada