dijous, 2 de març del 2017

Una rosa vermella per a Salvador Puig Antich, avui que fa 43 anys de la seva execució

Al Museu del Joguet de Catalunya - Figueres 








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 02/03/2017 
Figueres (Alt Empordà).- 

Una rosa per a Salvador Puig Antich, avui que fa 38 anys de la seva execució afirma aquest 2 de març el Museu del Joguet de Catalunya – Figueres, un homenatge simbòlic que fa cada any aquesta institució empordanesa.
43 anys després d’aquest assassinat a la presó Model de Barcelona, el Museu del Joguet de Catalunya - Figueres recorda Salvador Puig Antich amb una rosa vermella ubicada davant del joguet amb què jugava de petit Puig Antich, exposat de manera permanent. Es tracta d’un tren elèctric fabricat l’any 1957 per Payà, una fàbrica d’Ibi, que les germanes de Puig Antich, l’Imma, la Montse, la Carme i la Merçona, van donar el 2002 al Museu del Joguet per mantenir viu el record d’un nen que va ser víctima de les circumstàncies polítiques dels últims anys del franquisme. Amb aquest homenatge, el Museu del Joguet de Figueres, al carrer Sant Pere núm. 1, encara que pugui semblar un entorn estrany per a aquest tipus d’exposició, explica el seu motiu: les germanes de Puig Antich han donat al museu un tren elèctric que era del propi Salvador.
El Museu del Joguet recorda en un comunicat que “segueixen planant més interrogants i preguntes sense resposta, 43 anys després del terrible assassinat”.  
El Jutjat Federal núm. 1 de Buenos Aires investiga els fets sobre la detenció, consell de guerra i execució de Puig Antich.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada