dissabte, 25 de març del 2017

Reclamen a Lloret de Mar que es mantinguin els llocs de feina dels hotels afectats

Els treballadors dels hotels de Lloret es manifesten
Reclamen a Lloret que es mantinguin els llocs de feina dels hotels.
Sindicats admeten que "pinten bastos" i creuen que el conflicte acabarà als jutjats. 
L’Ajuntament de Lloret multa amb més de 3,3 milions d’euros els quatre hotels que punxaven l’electricitat. 
Les sancions són per vulneració de la Llei de Turisme i de la Seguretat. 



TRANUNTANA VERMELLA MAIL 25/03/2017 
Lloret de Mar (La Selva marítima).-  

La façana de l’Hotel Marina Sand, a Lloret de Mar, un dels establiments que tenien la llum i el gas punxat. / DAVID BORRAT
L’Hotel Marina Sand, un dels establiments que tenien la llum i el gas punxat.
Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies unes 150 persones s'han manifestat aquest dissabte a Lloret de Mar (la Selva marítima) per reclamar que es mantinguin els 90 llocs de feina dels Hotels Marina Sand i Sun Village, que van ser clausurats l'estiu passat. Els sindicats admeten que ara mateix "pinten bastos" perquè aquests dos establiments puguin treballar a l'estiu i creuen que el conflicte acabarà als tribunals. El secretari general del Sindicat Intercomarcal de Comissions Obreres de Serveis de les Comarques Gironines, Josep Maria Montalban, denuncia que la situació dels treballadors "és molt complicada". "Normalment començaven a treballar per Carnestoltes i ara no saben si treballaran a l'estiu", ha reblat.
La manifestació ha acabat davant l'Hotel Marina Sand on s'ha llegit un comunicat on la  manifestació ha reclamat el manteniment dels llocs de feina i també han denunciat la "gestió mafiosa" per part de les diferents empreses que han s'han ocupat dels dos hotels durant els últims anys. "Els gestors han estat més preocupats en guanyar diners a curt termini que no pas de fer bé la feina i de manera responsable", ha criticat Montalban.
Des de CCOO reconeixen que les perspectives actuals dels treballadors no son massa bones. "Ara mateix pinten bastos" diu Montalban que assegura que des del sindicat continuaran treballant per poder donar resposta als treballadors, tot i que tot apunta que "acabarà anant als jutjats". A la marxa de suport hi havia treballadors dels dos hotels afectats a més d'altres vinguts de diferents establiments que s'han afegit a la manifestació. "La veritat és que estem molt contents amb la solidaritat dels companys que ens han donat suport", ha conclòs Montalban. 

ELS HOTELS MULTATS
Segons l’Agència Catalana de Notícies l'Ajuntament de  Lloret de Mar ha multat amb més de 3,3 milions d’euros als  quatre hotels que punxaven serveis com l'aigua, la llum o el gas i tenien deutes de subministraments.
Els hotels són el Sun Village, el Savoy, el Maditerranean Sand i el Marina Sand, tots del mateix propietari. Les sancions als hotels són per  vulnerar la Llei de Turisme i de la Seguretat. Tot i això l'alcalde ha afegit que la propietat podrà recórrer-les.
Tres dels quatre establiments que tenien serveis punxats al carrer tres tenen la llicència retirada. El quart, l'antic Savoy, ara amb el nom de Fanals Mar, ha reobert amb una nova societat i va pagar el que devia a l'Ajuntament. Encara que saldessin els deutes, també hauran de pagar la multa que el consistori proposa.
Els hotels, propietat de l'empresari José Luis Velasco Blanco, van acumular un  deute de 210.000 euros en factures impagades i van  defraudar-ne 168.000 punxant en subministrament elèctric del carrer. Aquestes il·legalitats es van descobrir al setembre quan, després d'un incendi al Sun Village, Endesa va descobrir que l'hotel estava connectat il·legalment a la xarxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada