divendres, 3 de març del 2017

Primera victòria animalista a Figueres en change.org

Declaració de Figueres com a ciutat amiga dels circs dels sense animals. 
L’afer dels animals del Circ divideix el ple municipal de Figueres. 
La moció de Compromís d’Esquerres i la CUP va rebre els vots favorables d'ERC, la CUP, el PSC i els dos regidors no adscrits (Unió). 
Els dos regidors de C's es van abstenir i els cinc del PDeCAT i els dos del PP hi van votar en contra. 
 
 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 03/03/2017 
Figueres (Alt Empordà).-  

Des de la campanya animalista figuerenca en change.org avui s’informa que l'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) fa alguns dies va obrir expedient informatiu per determinar si s'havia contravingut l'article 39.3 de l'ordenança municipal de tinença d'animals, que considera una falta molt greu “l'ús d'animals en espectacles, si l'espectacle els pot ocasionar sofriment, pot fer que siguin objecte de burles o tractaments antinaturals o pot ferir la sensibilitat de les persones que el contemplen”.
Feliçment, abans d'ahir es va anar un pas més enllà i l'Ajuntament va aprovar la moció presentada pel regidor de Compromís d'Esquerres, Òscar Vergés, que reclamava la declaració de Figueres com a “ciutat amiga dels circs sense animals” i proposava adaptar les ordenances municipals actuals per tal d'evitar la instal·lació i l'exhibició a la ciutat d'espectacles de circ amb animals. “Moltes gràcies a tothom per signar aquesta petició i en breu lliurarem totes les signatures a l'Ajuntament per donar suport a aquesta declaració i que es compleixi en els propers esdeveniments de circ a la ciutat. Continueu fent difusió per arribar a les 3.000 signatures. Guanyarem”. Aquest moment hi ha 2.841 signatures. 

L’AFER DELS ANIMALS DE CIRC DIVIDEIX EL PLE MUNICIPAL DE FIGUERES
L'Ajuntament de Figueres va aprovar ahir la moció presentada pel regidor de Compromís d'Esquerres, Òscar Vergés, que reclamava la declaració de Figueres com a “ciutat amiga dels circs sense animals” i proposava adaptar les ordenances municipals actuals per tal d'evitar la instal·lació i l'exhibició a la ciutat d'espectacles de circ amb animals.
Aquesta era la tercera vegada que es presentava una iniciativa semblant al ple figuerenc. Les dues anteriors es van produir el 2011 i el 2013, havent estat rebutjades amb la destacada negativa del grup majoritari (CiU).
En aquesta ocasió, la moció, presentada en un context en què la normativa catalana ja preveu el rebuig als circs amb animals salvatges, va prosperar. Ahir el text presentat va rebre els vots favorables de dotze regidors, els d'ERC (3), la CUP (3), el PSC (3), CExF (1) i els regidors no adscrits d'Unió (2). Els dos regidors de C's es van abstenir i els cinc del PDeCAT i els dos del PP hi van votar en contra.
La moció arriba just enmig de la polèmica generada en la darrera edició del Festival de Circ, durant la qual es van exhibir dos espectacles, un de gossos i un de gats, que van posar en peu de guerra els grups animalistes. L'Ajuntament, per la seva banda, fa alguns dies que va obrir expedient informatiu per determinar si s'havia contravingut l'article 39.3 de l'ordenança municipal de tinença d'animals, que considera una falta molt greu “l'ús d'animals en espectacles, si l'espectacle els pot ocasionar sofriment, pot fer que siguin objecte de burles o tractaments antinaturals o pot ferir la sensibilitat de les persones que el contemplen”. El fet que aquest expedient estigui encara obert va ser un dels arguments del PDeCAT per votar-hi en contra.
També es van afegir a aquesta demanda les Comissions de Protecció dels Drets dels Animals (CPDA) dels col·legis d'advocats catalans, que han sol·licitat a l'Ajuntament figuerenc que faci complir aquesta ordenança. 

UNIÓ MARXA DE CiU
Els dos regidors d'Unió, Núria Galimany i Manuel Toro, van acceptar ahir abandonar el grup de CiU i van passar així a la situació de no adscrits. Aquesta petició els permetrà mantenir la possibilitat d'intervenir en el ple, circumstància que ara quedava només a mans de la voluntat de l'alcaldessa o del fet que alguns regidors es referissin a ells i poguessin intervenir per al·lusions. El pas a no adscrits els deixa fora de qualsevol suma aritmètica en una hipotètica moció de censura, que, a hores d'ara, ja ningú de l'oposició contempla. Els regidors Toro i Galimany mantenen l'esperança d'obtenir la dissolució del grup de CiU, situació que creuen que podrien aprofitar per obtenir grup propi d'Unió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada