dissabte, 4 de març del 2017

Paviment ben conservat de l’enderrocat edifici del salvament marítim de l’Escala

Com estava previst, les obres a la Punta han desenterrat la base del Salvavides. 
Les obres de reforma del Front Marítim deixen al descobert les restes del Salvavides, un edifici que es va enderrocar als anys trenta del segle passat. 
Els serveis territorials d'arqueologia de Girona n'estan fent el seguiment. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/03/2017 
L’Escala (Alt Empordà).- 

Les obres dels últims dies a la Punta, a l’Escala (Alt Empordà), han posat al descobert una troballa important. Es tracta de les restes de l’antiga casa de salvament marítim del municipi, que data del segle XIX, que va enderrocar l’Ajuntament als anys trenta del segle passat per fer-hi una esplanada mirador. Concretament, hi ha els fonaments de l’edifici i el paviment.
Segons fonts pròximes a les obres i a les excavacions, les restes estan molt ben conservades i el paviment és de pedra de granit. No es descarta, fins i tot, que es pugui localitzar l’antiga torre de la Punta, edificada per la gent d’Empúries i Viladamat el 1649 i dinamitada pels de la Casa d’Àustria durant la Guerra de Successió . A la Punta ja s’hi van desplaçar divendres passat experts del Departament de Cultura dirigits per la cap d’Arqueologia de Girona, Montse Mataró.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada