dimarts, 21 de març del 2017

L’estalinista “de debò” Joan Boada fa befa de la consulta del 9-N i el republicà Joan Tardà s'indigna

Herrera acompanyat l'exdiputat gironí Joan Boada, a la seu d'ICV a Girona, el 2013.
Tardà esmicola políticament l’ex-diputat d’ICV que diu que el referèndum és una “estupidesa” 

  
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/03/2017 
Girona (Gironès).- 

El diputat per ERC al Congrés Joan Tardà s’ha defensat amb contundència de les crítiques de l’exdiputat d’ICV al Parlament de Catalunya Joan Boada Masoliver al plebiscit que planteja el Govern de la Generalitat i l’ha deixat en evidència comparant-lo amb Ciutadans. En una animada i tensa tertúlia al programa ‘Més 324’ al Canal 3/24 l’ex-secretari general del Departament d'Interior s’ha preguntat si l’Executiu autonòmic català continuarà amb “l’estupidesa de voler fer un referèndum que no porta en lloc, que no tindrà legitimitat, que no tindrà reconeixement internacional” si Mariano Rajoy continua rebutjant-lo. La resposta del diputat d’ERC a Madrid l'ha esmicolat políticament: “[Albert] Rivera diu més o menys la tesi d’en Boada”.
L’exparlamentari d’Iniciativa i ex-secretari general del Departament d’Interior de la Generalitat també s’ha preguntat si “el Govern de Catalunya està disposat a arribar a una situació únicament pels interessos d’unes forces que no arriben ni al 50%”. A més, ha arribat a dir que el Govern basc i el partit independentista escocès (SNP) “marxen com de la pesta” del full de ruta que planteja el Govern de la Generalitat. Tardà ha rebatut que l’argument de la “ruptura” és propi de Ciutadans. Amb tot, segons ell és erroni perquè, en realitat, el procés és una “catarsi” i símbol d’una societat que ha madurat, ja que “interpel·la les persones que viuen en aquest país i els obliga a preguntar-se: i jo què hi guanyo, què hi perdo?”.
Boada, però, ha posat a la mateixa alçada les maniobres del govern del PP amb l’estratagema de modificar el reglament del Parlament de Catalunya per aprovar la llei de desconnexió per la via ràpida. Un posicionament que Tardà ha rebatut dient que “tot plegat és una mica patètic” perquè l’Estat s’ha saltat la Constitució quan el propi Tribunal Constitucional va tombar l’Estatut, va aprovar per la via ràpida canvis importants en la Carta Magna i en la successió de monarca, i les primeres eleccions democràtiques no es van plantejar com a constituents però ho van acabar sent. En aquest sentit ha expressat: “I ara resulta que el problema és que forcem el reglament del Parlament?”.
Alhora, ha recordat que la llei de transitorietat, per la qual es vol canviar el reglament, és una eina per fer el referèndum i no entrarà en vigor si no es guanya. Tardà ha explicat que cal dotar de legalitat la votació, mentre que Boada n’ha fet befa referint-se al 9-N: “Sempre ho podeu fer com a l’anterior, amb els voluntaris”. Tardà s’ha crispat i li ha etzibat: “No te’n riguis, Boada!”. D’altra banda, el diputat republicà també ha especulat: “Hi ha persones que estarien deleitoses que hi hagués violència [a Catalunya], vés a saber si en algun moment determinat no la provocaran”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada