dimarts, 21 de març del 2017

L'alcalde de Salt diu que la manifestació reclamant més seguretat "no tocava"

Viñas (ERC) desmenteix l'increment de delinqüència i assegura que els delictes han baixat un 4% al febrer  
Uns 80 feixistes amb PxC en una concentració racista ahir a la plaça Lluís Companys de Salt. 



 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/03/2017 
Salt (Gironès).-  

Segons l’Agència Catalana de Notícies l'alcalde de Salt (Gironès), Jordi Viñas (ERC), considera que la convocatòria de la manifestació que ahir al vespre va aplegar una seixantena de veïns davant l'ajuntament reclamant més seguretat "no tocava".
Viñas, que ha volgut deixar clar que "respecten" qualsevol reivindicació veïnal, ha ressaltat que les dades policials descarten un increment de la delinqüència. De fet, ha detallat que, durant el febrer, s'han registrat un 4% menys de delictes al municipi que el mateix mes de l'any passat. "El mateix que està passant aquí pot passar a altres municipis", ha exposat l'alcalde.
Viñas ha reiterat que l'equip de govern està obert a dialogar amb els manifestants per exposar quina és la situació del municipi. L'alcalde ha demanat més implicació de les administracions per acabar amb la delinqüència multireincident.
L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha tirat de dades per desmentir que la delinqüència hagi augmentat a la població. Tot i que respecta que alguns veïns es puguin sentir "insegurs" i s'ofereix a dialogar amb ells sobre la situació, ha assegurat que el nombre de delictes han baixat un 4% durant el mes de febrer, en comparació amb el mateix mes de l'any passat. "Amb les dades a la mà, ens sorprèn aquesta concentració", ha afirmat.
A més, també ha detallat que els anys 2012 i 2013 es van saldar amb més delictes que el 2016 (l'últim any tancat) i que això no va suposar que es convoquessin manifestacions de cap tipus. Tot i això, el darrer any hi ha hagut un ascens en el nombre total de fets delictius.Segons les dades que ha detallat Viñas, l'any 2012 es van registrar 2.097 delictes, el 2013 2.156, el 2014 1.859, el 2015 1.820 i, finalment, el 2016 2.009.  L'alcalde reconeix que voldrien que les xifres fossin més baixes i que estan treballant per aconseguir-ho.
En aquest sentit, ha recordat que sovint els delinqüents multireincidents disparen els índexs perquè cometen diversos delictes fins que s'aconsegueix treure'ls de circulació. Per això, ha demanat més implicació de les administracions implicades per evitar que "entrin per una porta i surtin per la següent".
Viñas creu que els veïns són "prou responsables" i "intel·ligents" per entendre qui hi ha darrera de la convocatòria. L'alcalde ressalta que l'índex de delinqüència de Salt no és més preocupant que el d'altres municipis veïns on, en canvi, no es fan mobilitzacions d'aquest tipus.
"El que sorprèn és que a Salt surti algú amb ganes d'organitzar la concentració quan en altres municipis això no passa", ha conclòs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada