divendres, 24 de març del 2017

L’Ajuntament de Roses vol posar fre a les queixes per les escoles de vela, bicicletes i 'segways' a la platja de Santa Margarida i al Passeig Marítim

Ha decidit no treure a concurs quatre negocis relacionats amb les activitats  





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 24/03/2017 
Roses (Alt Empordà).-  

Segons l’Agència Catalana de Notícies el govern de l’Ajuntament de Roses (Alt Empordà) ha decidit no treure a concurs la instal·lació de dues escoles de vela i windsurf de la platja de Santa Margarida i dos negocis més dedicats a bicicletes i 'segways' del Passeig Marítim amb l'objectiu "d'ordenar" la zona. La mesura està inclosa al Pla d'Usos de la temporada (2017-2021) que l'equip de govern municipal va aprovar en junta de govern al desembre i que ara ha de rebre el vistiplau de la Generalitat. El regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Carles Pàramo, diu que el document és continuista però assegura que calia regular certes situacions que generaven queixes i malestar tant a la platja com a la zona de vianants.
L'oposició municipal en bloc ha emès un comunicat conjunt denunciant que no se'ls ha tingut en compte en el procés de redacció del document i reclamen un ple extraordinari per abordar-ho. Pàramo assegura que el document és continuista però admet que han pres algunes mesures perquè en els darrers anys han anat acumulant queixes. Especialment, de les escoles de vela i windsurf que hi havia a la platja de Santa Margarida. Fins i tot, assegura, s'han arribat a recollir signatures en contra pels problemes de convivència que hi ha entre els alumnes i els banyistes. Per això, el govern municipal, format per CiU i GdP-AM, ha decidit "posar ordre". I ho ha fet a través del document que regula la instal·lació dels serveis de temporada a les platges i al passeig, el Pla d'Usos. El document no contempla la instal·lació de cap establiment d'aquest tipus a Santa Margarida. Una situació que afecta de ple aquests dos negocis i també estableix que no es podran instal·lar els negocis que fins ara hi havia al passeig. Els afectats seran dues guinguetes dedicades als 'segways' (una mena de patins elèctrics) i unes bicicletes. Segons el regidor, aquestes instal·lacions també provocaven problemes a la zona i dificultats per a conciliar la circulació entre aquests vehicles i dels vianants. La resta, insisteix, es manté sense novetats. Pàramo recorda, a més, que el document s'ha aprovat en junta de govern però que encara li cal el vistiplau de la Generalitat.
La decisió, però, ha posat en peu de guerra l'oposició. En un comunicat conjunt, els grups municipals d'ERC, el PSC, C's i UMdC afirmen que el govern de l’Ajuntament ha aprovat el pla "amb nocturnitat, secretisme i una voluntat manifesta d'evitar el debat". Critiquen que s'hagi decidit eliminar les escoles de vela i de windsurf de la platja. Un fet que consideren que afecta "directament la promoció del turisme esportiu de Roses i que mai s'hauria de prendre unilateralment". Aquestes formacions denuncien que no se'ls ha informat del procés i que se n'han assabentat per les empreses afectades i per la publicació al web de contractació pública. A més, acusen el govern municipal de mentir en les respostes que els han donat sobre el tema.
Per això, han acordat demanar la convocatòria d'un ple municipal extraordinari per tractar l'assumpte i on volen sotmetre a votació una proposta de resolució que "reprova l'actuació de l'executiu i l'insta a no prendre decisions sobre el Pla sense debat previ i el suport, almenys, de la majoria del plenari".
Pàramo nega manca de diàleg i assegura que es va reunir amb els grups municipals de l'oposició per explicar-los la proposta. A més, els recorda que tenen disponible des de fa mesos l'acta de la junta de govern on es va aprovar el document.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada