dimarts, 21 de març del 2017

La investigació del 3% esquitxa diputats i senadors de CiU


Josep Manel Bassols 
S’assenyala que van cooperar amb Bassols i Oproler. 
Josep Maria Bassols volia que es canviés el sistema d’adjudicació d’obres a la ciutat de Girona. 







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/03/2017 
Girona (Gironès).- 

Llegim a EL TRIANGLE que alguns càrrecs de Convergència, com l'ex-tresorer Andreu Viloca o Germà Gordó, no són ni molt menys l'únic perfil del partit pujolista implicat en la trama del 3%. Segons el contingut d'un informe de la Guàrdia Civil revelat per El Confidencial, representants que la formació tenia al Congrés dels Diputats i al Senat també es troben esquitxats.
En el marc dels moviments que s'atribueixen a Josep Manel Bassols, delegat a Catalunya d'Oproler, per aconseguir adjudicacions a les ciutats de Barcelona (mitjançant Bimsa) i de Girona, un informe inclòs al sumari del cas assenyala que es va reunir el 2013 amb l'arquitecte municipal de l’Ajuntament de Girona Joaquín Roura i, poc després, amb el senador Joan Bagué.
Bassols amb Bagué va mantenir almenys dues llargues reunions --dinar inclòs--, durant les quals van parlar de les adjudicacions directes de l'Ajuntament de Girona. Després d'una d'aquestes, que va tenir lloc el 12 de setembre del 2013, Bassols va informar el president d'Oproler, Sergio Lerma, que "canvien el sistema d'adjudicació i convidaran".
Segons aquesta informació, Bassols va arribar a convèncer l'Ajuntament de Girona, governat aleshores per Carles Puigdemont, per modificar els mètodes de contractació municipal de manera que Oproler en sortia beneficiat. Abans de representar aquesta constructora, Bassols havia sigut cap de campanya de Puigdemont en les eleccions municipals que va guanyar el 2011.
Així mateix, el desplegament de Bassols hauria inclòs una sol·licitud a Isabel Muradàs, aleshores subdirectora d'Estudis i Coordinació de la Direcció General d'Administració Local del Departament de Governació (i tinent d'alcalde a Girona ara i amb Puigdemont): informació sobre quines administracions locals disposaven de liquiditat per pagar les obres que licitaven.
D'aquesta manera, s’haurien enfocats els seus esforços cap a aquests projectes, contactat amb Bagué i amb diputats convergents, com ara Jordi Xuclà.
En l'agenda de Bassols, afegeix El Confidencial, es va trobar una anotació sobre una cita per dinar amb el diputat de CiU Pere Macias per parlar de "gestions concessions" i l'endemà, una altra amb Xuclà, l'any 2012.
En una comunicació amb Lerma sobre invitacions al Camp Nou, corresponent al 2014, Bassols li explica que "J.A. Rosell no pot assistir (quedem pel Bernabéu). Fernando impossible. J. Bagué ídem. J. Xuclà sí que assistirà. Antonio respon el dijous". Aleshores Rosell era el director general d'Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, mentre que Fernando és el sobrenom de Francesc Sánchez, l'alt càrrec convergent que va assumir la transició al PDEcat, i Antonio és l'aleshores tresorer del partit, Andreu Viloca, tots tres imputats en aquest cas.
D'altra banda, El Confidencial afegeix que en un document trobat als ordinadors d'Oproler consta com a contacte el senador per Tarragona Jordi Sendra. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada