dijous, 2 de març de 2017

La CUP-Crida per Girona creu que la sentència dels assessors valida la seva denúncia

La portaveu de la CUP a Girona, Laia Pèlach, explicant el protocol
La portaveu de la CUP-Crida  per Girona, Laia Pèlach, explicant el protocol. 
Apunta que la mateixa jutgessa admet que l'Ajuntament de Girona va haver de fer canvis per adaptar-se. 
La formació proposa un protocol per limitar i regular els càrrecs de confiança de l'Ajuntament. 
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 02/03/2017 
Girona (Gironès).- 

 Llegim en la premsa convencional gironina que la CUP-Crida per Girona va valorar positivament les sentències sobre els càrrecs de confiança perquè, tot i que desestimen els seus recursos i validen els nomenaments de l'època d'alcalde de Carles Puigdemont, consideren que la jutgessa, en part, els dona la raó. Al seu parer, la magistrada reconeix que fins al 2015 la «contractació a dit de càrrecs de confiança per part del govern es va fer de manera irregular, en el sentit que no es motivaven els nomenaments ni es detallaven les funcions d'aquestes places». Aquest fet impedia garantir que les seves tasques s'adeqüessin a les funcions que reserva la legislació per al personal eventual.

En aquest sentit, Laia Pèlach va posar de manifest que no va ser fins que la CUP-Crida per Girona va presentar el recurs que el govern es va veure obligat a modificar la relació de llocs de treball per adequar els càrrecs de confiança a la llei. Això, va ser a final del 2015. Aquells canvis no van ser impugnats per la CUP-Crida per Girona que, a més, es va abstenir. Tot i que és un dels arguments de la jutgessa per desestimar el recurs de la CUP, els cupaires van indicar que precisament aquelles modificacions donen validesa a les seves queixes. «Ha estat la pressió política i el recurs judicial de la CUP-Crida per Girona que ha obligat el govern a restringir el nombre de càrrecs de confiança i a delimitar les seves funcions», va dir Pèlach.

La CUP, a més, va anunciar que proposarà al govern i a la resta de grups l'elaboració d'un protocol per a la contractació de personal eventual a l'Ajuntament, que limiti i reguli tant el nomenament com les funcions que puguin realitzar els càrrecs de confiança, perquè hi hagi el màxim control i transparència respecte a la seves tasques. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada