dijous, 2 de març del 2017

La comissió insta l’Ajuntament de Palafrugell a aturar les obres del Golfet fins que la justícia resolgui els recursos

Les obres del xalet al Golfet de Calella 

Urbanisme dóna llum verda a Salt i Vilabrareix per unificar els terrenys on es vol fer l'Ikea 






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 02/03/2017 
Torroella de Montgrí/Palafrugell (Baix Empordà).-  

Segons l’Agència Catalana de Notícies a comissió d'Urbanisme, que s'ha reunit al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), ha donat llum verda als ajuntament de Salt i Vilablareix (Gironès) en relació a la modificació dels terrenys on està prevista la instal·lació d'una botiga d'Ikea, al costat de la sortida 7 de l'autopista. En aquest aspecte, Urbanisme ha donat compte de la voluntat dels dos consistoris d'unificar en un de sol els dos terrenys que ocupen aquesta àrea de 34,8 hectàrees, i de canviar-ne la qualificació, fins ara no urbanitzable, a "terrenys dedicats a activitat econòmica". Així doncs es fa un pas per a la instal·lació d'Ikea en aquesta zona. 

EL GOLFET DE CALELLA
Nou revés per la continuïtat de les obres del xalet que s'està construint a la zona del Golfet de Calella de Palafrugell (Baix Empordà). La Generalitat demana a l'Ajuntament de Palafrugell que aturi l'edificació fins que es resolguin els dos recursos presentats al jutjat contenciós administratiu. Segons Urbanisme la interpretació que fa el consistori per justificar l'expedició de la llicència d'obres és "diferent" a la que fa la comissió.
De fet, aquest és el motiu pel qual la Generalitat va presentar el recurs contenciós administratiu, que s'afegeix al que ha interposat Salvem el Golfet. En el seu cas, l'entitat ho va fer després del silenci administratiu de l'Ajuntament de Palafrugell, perquè no es va pronunciar sobre la denúncia administrativa on demanaven que es paralitzessin els treballs.
El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, ha explicat que el que cal ara és que la justícia resolgui i que, fins aleshores, la comissió considera que les obres s'haurien d'aturar. 

EL SÍNDIC TAMBÉ HO DEMANA  
El Síndic de Greuges de Catalunya ja va prendre part en el conflicte per les obres del xalet del Golfet. Ho va fer després de rebre diverses queixes que alertaven sobre irregularitats en les obres. Després d'investigar el cas, el Síndic va recomanar al consistori que aturés els treballs i que resolgués "sense més dilació" les peticions que li ha enviat Urbanisme, que li demanava que revisés la llicència. 

EL POLÈMIC POUM DE CASTELL-PLATJA D’ARO
Si al final l'Ajuntament fa cas a l'advertència de la Generalitat, aquesta no seria la primera vegada que s'aturen les obres d'aquest xalet, i és que l'Ajuntament ja va obligar a parar-les l'octubre passat perquè la zona on s'havia de construir la piscina excedia dels límits permesos. Un dels punts destacats que també ha aprovat la comissió ha estat el POUM de Castell-Platja d'Aro (Vall d’Aro, Baix Empordà), que havia estat anul·lat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a partir d'un informe desfavorable. Serra destaca que "s'ha arreglat" el punt que va provocar-ne la suspensió. Tot i això, el director general d'Urbanisme ha deixat clar que "el contingut del POUM és el mateix" i per això la comissió "hi dona la seva conformitat". ,
EL POUM DE VILADEMULS
Un altre POUM que la comissió ha aprovat ha estat el de Vilademuls (Pla de l'Estany) . Serra reconeix que "hi havia aspectes que calia esmenar" i que, per això, encara no s'havia tramitat. Un cop fets els canvis Vilademuls podrà executar el POUM, després que es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada