dimecres, 22 de març del 2017

El Parlament de Catalunya suprimeix les vaquetes de la Penya San Marcos a Torroella de Montgrí

L'ex alcalde, Jordi Cordon (CiU), aprovant el 2016 el correbou amb el vot de qualitat.
Aprova amb 46 vots a favor i 44 en contra retirar Torroella del llistat de municipis catalans on se celebren festes tradicionals amb bous. 
CDC i PP a favor de la Penya Sant Marcos. 


 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 22/03/2017 
Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà).- 

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest tarda suprimir la localitat de Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà) del llistat dels municipis catalans on se celebren festes tradicionals amb bous. D’aquesta manera, les vaquetes que organitzava la Penya San Marcos a la població han quedat eliminades; almenys de moment ja que el portaveu del grup municipal de CiU, Jordi Cordon, ja ha previst que l'eliminació "durarà el que duri el govern d’Esquerra Republicana: quan hi hagi un canvi, l’Ajuntament demanarà entrar de nou en el llistat de les festes tradicionals amb bous".  

CONVERGÈNCIA I PP, TAURINS
Per la seva part, l’alcalde, Josep Maria Rufí (ERC-Junts), s'ha mostrat satisfet per la decisió del Parlament de Catalunya, després que, en primera instància, la comissió parlamentària on es debatia la retirada de Torroella del llistat va deixar la porta oberta a mantenir-li ja que hi va haver una divisió a dins la coalició Junts pel Sí perquè els convergents es van oposar a l’eliminació, mentre que els republicans hi estaven a favor. Aquest fet ha provocat que l’esmena s'hagi votat en el ple del Parlament d'aquest tarda amb un resultat ben ajustat: 46 vots a favor de treure Torroella de Montgrí de la llista (ERC, CUP, CSQP i electes independents com Lluís Llach i Anna Caula); 44 en contra de la supressió (CDC i PP); i 42 abstencions (PSC, Ciutadans i Germà Bel).
D'aquesta manera, el Parlament de Catalunya ha culminat el procés que va arrencar el 5 de maig de l'any passat quan l'Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar una moció del Pacma perquè la vila fos declarada "lliure de correbous". Aleshores, la moció va comptar amb vuit vots a favor (ERC, LEST i la CUP); cinc en contra (CiU i el regidor d'UPM Jordi Colomí); i quatre abstencions (els altres dos regidors d'UPM i els dos de COET).
L'aprovació d'aquesta moció no ha tingut només conseqüències per a la Penya San Marcos, sinó que també va costar l'alcaldia a Jordi Cordon ja que el seu soci de govern aleshores, ERC-Junts, va deixar-lo perquè Convergència va fer una alcaldada i el batlle va aprovar la celebració de les vaquetes amb el seu vot de qualitat, cosa que va acabar amb una moció de censura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada