divendres, 3 de març del 2017

El Parlament de Catalunya rebutja la proposta d'aturar la planta de triatge de residus de Sant Jaume de Llierca

Imatge de la previsió del que ha de ser la planta de triatge 
La CUP-CC considera que la instal·lació quedarà massa propera al riu Fluvià i afectarà la biodiversitat  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 03/03/2017 
Sant Jaume de Llierca (La Garrotxa).- 

Llegim en la premsa convencional comarcal que de Medi Ambient i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya va tombar la Proposta de resolució sobre el Pla especial urbanístic del Centre de Residus de la Garrotxa. La proposta va ser presentada per la CUP-CC i a l'hora de votar va tenir el suport de Catalunya en Comú, el PP es va abstenir i Junts pel Sí, PSC i Ciutadans hi van votar en contra. La proposta de la CUP-CC estava basada en l'efecte de la planta en el medi ambient. La consideren massa propera al riu Fluvià i perillosa per la seva biodiversitat. En el decurs de la sessió, la CUP-CC va reclamar l'aprovació de la llei de Biodiversitat i Patrimoni Natural per tal de poder disposar de solucions a temàtiques com la de la planta de triatge de residus de Sant Jaume de Llierca. En el debat el conseller de Territori i Sostenibilitat del Govern de la Generalitat, Josep Rull, va defensar la planta com un model d'infraestructura de medi ambient.
La intervenció de Rull va ser resposta, en part, per la diputada, Hortènsia Grau (Catalunya en Comú). Grau va demanar: «En l'arcàdia feliç que ens ha presentat, vostès tenen en compte la gent del territori?».
La diputada va fer referència a la majoritària oposició dels habitants de Sant Jaume a la planta de triatge. Una oposició que es va mitigar quan va tenir lloc l'acord entre l'Ajuntament (amb oposició inclosa), el Consell Comarcal de la Garrotxa i la Junta de Residus de Catalunya per la ubicació de la planta al polígon de Politger.
El d'ahir va ser el darrer tràmit administratiu per aturar la construcció de la planta de triatge. Ara amb un milió d'euros al pressupost del Consell Comarcal per l'inici de les obres, la previsió és que els tràmits per la construcció s'accelerin.
Falta aprovar un pla parcial urbanístic que situï la planta dins del polígon de Politger, licitar l'obra i adjudicar-la.
Sobre la base d’aquesta tramitació, les obres podrien començar durant el primer semestre del 2018.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada