dimecres, 22 de març del 2017

El jutjat pren el relleu en la investigació per la mort de la nena de 8 anys a Blanes

Exterior de l'Hospital de Blanes (arxiu) © ACN. ACN
Exterior de l'Hospital de Blanes.
Va morir quan esperava el trasllat en ambulància a l'hospital Trueta  






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 22/03/2017 
Blanes (La Selva marítima).-  

Segons l’Agència Catalana de Notícies el Departament de Salut de la Generalitat ha aturat la investigació sobre l'atenció que va rebre la nena de 8 anys que va ingressar a urgències de l'hospital de Blanes (la Selva marítima) la matinada del 22 de gener i va morir quan esperava que la traslladessin a l'hospital Trueta de Girona. Fonts del Departament han detallat que l'expedient informatiu obert per la Direcció General d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària no pot continuar endavant perquè el cas ja ha arribat a la via penal.
Segons avança avui el Diari de Girona, la família de la nena va interposar una denúncia i un jutjat d'instrucció de Blanes ha obert una investigació. Salut detalla que, quan van tenir constància que el cas havia arribat als jutjats, encara no havien tingut temps de recopilar tota la informació i extreure'n conclusions.
La Direcció General d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària va obrir un expedient informatiu per aclarir les circumstàncies de la mort de la nena de 8 anys. Aquesta investigació, però, ha quedat aturada perquè el cas ha arribat a la via judicial. Segons publica el Diari de Girona, després de la mort de la petita, la seva família va interposar una denúncia i un jutjat d'instrucció de Blanes ha obert diligències.
Fonts del Departament de Salut han detallat que això ha fet parar la investigació administrativa, fins que es resolgui el cas per la via penal i es determini si es va cometre alguna negligència. Tota la informació que recopilin o analitzin ara serà per ordre judicial. Salut encara no havia tingut temps de recopilar i analitzar tota la informació sobre el cas i, per tant, no havia arribat a les conclusions definitives.
Segons les primeres informacions fetes públiques per Salut, la nena va ingressar al servei d'urgències a les 2.33 hores de la matinada del 22 de gener. Allà la va atendre una pediatra que, analitzant els símptomes que tenia, va orientar el diagnòstic a una cetoacidosis diabètica. En base a això, va iniciar el tractament de forma immediata.
A les 05:52 hores, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va rebre l'avís de l'hospital comarcal per traslladar la nena fins a l'hospital Trueta de Girona en una ambulància de suport vital avançat pediàtrica. La unitat es trobava a l'hospital de la Vall d'Hebron.
Els pediatres de Blanes i del SEM van valorar conjuntament el cas i el van qualificar com a prioritat 1. En argot mèdic això vol dir que, tot i que la pacient necessitava un trasllat a un altre centre mèdic per al seu tractament, l'hospital en la qual estava ingressada la podia "mantenir estabilitzada" mentre arribava l'ambulància que l'havia de dur al Trueta.
A les 08:10 hores va arribar l'ambulància. Segons el SEM, dues hores i vint minuts d'espera compleix els "estàndards" de temps per a aquest tipus d'intervencions. Segons Salut, en el transcurs aquest període de temps l'evolució de la nena va ser "desfavorable" i va acabar morint, malgrat "els intents per recuperar la pacient".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada