dimecres, 22 de març del 2017

El jutge rastreja Josep Pujol a Andorra

Josep Pujol Ferrusola 
De la Mata vol confirmar que va emprar el pseudònim Rocabily i ha demanat informes a l'Agència Tributària 









TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 22/03/2017 
Queralbs (Ripollès).-  

Llegim a EL TRIANGLE que el magistrat que instrueix el cas Pujol a l'Audiència Nacional del Regne, José de la Mata, ha ordenat diverses diligències per treure l'aigua clara sobre els moviments que va efectuar Josep Pujol Ferrusola a Andorra. Segons el diari El Mundo, en alguns d'aquests va emprar com a sobrenom Rocabily o Rucabily, en particular en operacions amb Andbank. Es tracta de la catorzena comissió rogatòria sobre aquest afer remesa al Principat d'Andorra.
Segons l'instructor, el modus operandi de Josep Pujol amb relació a Andbank va ser semblant al del seu germà gran, Jordi, que al seu torn tenia com a sobrenom  Diplomatic. De la Mata ha sol·licitat que Andbank aclareixi si el pseudònim Rocabily o Rucabily correspon, efectivament, a Josep Pujol. També ha demanat a l'Agència Tributària, segons la mateixa informació, un informe amb totes les dades que tingui sobre aquest fill de l'expresident de la Generalitat.
En particular, un dels moviments sota sospita que escomet De la Mata és el préstec de 900.000 euros suposadament atorgat a Jorge Barrigón, empresari que controla Cat Helicòpters, contractista de la Generalitat de Catalunya. Els investigadors creuen que va ser un préstec fals i que la maniobra emmascarava una operació de blanqueig. 
A més, té en el punt de mira de les seves diligències els pagaments que John Rosillo, empresari promotor de Diagonal Mar pròfug de la justícia, va lliurar a Josep Pujol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada