diumenge, 26 de març del 2017

377) CRÒNICA TRES-CENTES SETANTA SET DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

La CUP-CC abandonarà el Parlament de Catalunya si no es convoca el referèndum d’autodeterminació en el termini previst. 
Demana fixar una data i una pregunta abans de Sant Jordi. 


 
[Barcelona (República Catalana) 26/03/2017] 
L’AMIC DEL POBLE 

La diputada de la CUP-CC Eulàlia Reguant ha assegurat en una entrevista al 3/24 que el seu grup parlamentari cercarà totes les maneres possibles perquè aquesta legislatura acabi si no es fa un referèndum sobre la independència de Catalunya com a molt tard el setembre del 2017. “Nosaltres deixem de marge fins al setembre perquè hi hagi un referèndum. Si no passa, la CUP-CC cercarà totes les maneres possibles perquè aquesta legislatura acabi i perquè els diputats de la CUP-CC abandonem, d’una manera o d’altra, el Parlament”, ha apuntat Reguant, que ha afegit que la seva formació és partidària d’organitzar-lo abans de l’estiu.
Sigui al setembre o abans, la diputada ha demanat de posar data per poder començar a treballar amb l‘”horitzó clar i definit”. Segons que ha dit, encara queden dos o tres mesos perquè es voti la reforma del reglament del Parlament i la llei de transitorietat jurídica que ha d’emparar el referèndum, tot i que ha apuntat que s’hauria d’aprovar poc abans de la convocatòria de la consulta.
Preguntada sobre el paper dels Comuns en l’exigència del referèndum, Reguant ha valorat que el dret a l’autodeterminació “el tenen clar i per tant hi seran el dia que se celebri’, encara que ara com ara donin suport amb la condició que sigui acordat i amb garanties, ha recordat. “La sensació és que el miren més del que s’impliquen, però crec que quan arribi el moment estaran presents”, ha subratllat. 

RETRETS A PUIGDEMONT
Ha vaticinat que l’estat continua actuant per evitar que el referèndum sigui una realitat i ha retret al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ahir plantegés un escenari en el qual el procés independentista fracassés. “El possible fracàs del procés no ens fa cap favor”, ha criticat després que Puigdemont augurés una venjança de l’Estat si Catalunya no aconsegueix independitzar-se.
Sobre un hipotètic posicionament internacional respecte al procés sobiranista, ha defensat que la Unió Europea se’l mira “bastant a l’expectativa” i que actua per a preservar el poder establert. “Si, damunt, hi ha pressió per part de l’Estat espanyol, que demana ajuda, és evident que el paper que fa Europa és el previsible”, ha afegit en referència als presumptes favors que va demanar el Ministeri d’Afers exteriors a governs estrangers, segons va apuntar l’ex-ministre José Manuel García–Margallo. 

PER BOYA, PREGUNTA ESTABLERTA ABANS DE MAIG
En una entrevista a Catalunya Ràdio, la diputada de la CUP-CC Mireia Boya ha demanat al Govern de la Generalitat que es fixi la data i es decideixi la pregunta del referèndum abans de Sant Jordi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada