dissabte, 4 de març del 2017

360) CRÒNICA TRES-CENTES SEIXANTA DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Un macro concert solidari i unes jornades reivindicatives per dir “Llibertat Valtonyc!”. 
Mallorca es bolca amb el raper condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó per les lletres de les seves cançons. 


 
[Barcelona (República Catalana) 04/03/2017] 
L’AMIC DEL POBLE 

La setmana passada es va conèixer la sentència de l’Audiència Nacional del Regne d’Espanya que condemna el raper de Sa Pobla per les lletres de les seves cançons. Arran de la sentència, diferents col·lectius i organitzacions han articulat un moviment social de rebuig contra allò que consideren "un atac a la llibertat d’expressió".
D'aquest treball conjunt del grup de suport Llibertat Valtònyc, n'han sortit diferents comissions de treball que estan organitzant activitats i redactant un argumentari "per combatre la tergiversació mediàtica", una de mobilització cultural i una d'econòmica per recaptar fons per a la causa. Tot orbitant al voltant de l'objectiu d'assolir "l'absolució de Valtònyc".

UN MACRO CONCERT SOLIDARI A SINEU
Aquest dissabte dia 4 de març es realitzarà un concert solidari a Sineu, al Pla de Mallorca, on actuaran diversos grups de música a partir de les 18.30 hores. Serà al pati de l’escola de la Quintana i tot el que es recapti anirà destinat a la causa Valtònyc. Hi actuaran Aucell Cantaire, Carles Grimalt, Jorra i Gomorra, Toni Soler, Lost Fills, Tomeu Quetglas, Els últims fills del bosc, Forces Elèctriques d'Andorra, Fusió, Dame ke fume, Valtònyc i el hermano L, Toni Naina i Al Mayurqa, entre d'altres. 

UNES JORNADES REIVINDICATIVES A SA POBLA
La setmana vinent, dissabte 11 de març, el poble de Valtònyc ha organitzat una jornada amb berenar, cercavila, dinar, xerrades, sopar i concerts. La conferència girarà entorn a l'aplicació de la llei mordassa en els casos de Valtònyc, la Insurgencia i Sa Feixina Sí que Tomba, l'entitat memorialista que demana l'enderrocament del bastió feixista més voluminós que encara resta dempeus a l'illa. 

UNA MANIFESTÀCIÓ UNITÀRIA
Des de la plataforma en suport a Valtònyc, estan preparant d'altres activitats en la mateixa línia. Per exemple, un vídeo de músics i artistes solidaris amb Valtonyc que volen llençar a la xarxa, més xerrades pels pobles de Mallorca i una manifestació massiva en defensa del dret d'expressió. "Un pot estar d'acord o no amb les lletres del raper, però cadascú ha de poder dir el que vulgui", diu un dels membres del grup.
En paral·lel, la plataforma ha revelat que està rebent mostres de suport d'arreu dels Països Catalans i també de Madrid. 

DEUSTCHBANK DECLARA PERSONA ‘NON GRATA’ VALTÒNYC  
El Deustchbank declara persona ‘non grata’ Valtònyc i li tanca el compte bancari. Aquesta setmana, Valtònyc ha estat declarat persona ‘non grata’ pel Deustchbank. Segons ha denunciat el músic a través de Facebook, l’entitat bancària ha decidit que, en un termini màxim de 2 mesos, li tancarà el seu compte. Segons ha detallat a través d’aquest missatge a les xarxes socials, Valtònyc haurà d’obrir un nou compte en una altra entitat i pagar a Deustchbank el que li queda d'hipoteca. Tot i així, el raper, sense pèls a la llengua, llença un missatge irònic: "no m’agradaria ser paranoic i pensar que darrer d’aquest fet hi ha motius polítics”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada