divendres, 3 de març del 2017

359) CRÒNICA TRES-CENTES CINQUANTA NOU DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Dimiteix la presidenta d’una falla que volia fer faller d’honor la Fundación Francisco Franco.  
L’Ajuntament de València considera intolerable vincular les Falles a l’exaltació del franquisme i estudiarà retirar subvencions si la proposta prospera. 
David Companyon critica que CSQP faci de ‘mariachi de l’statu quo’. 
L'ex-diputat trotskista diu que no se sent representat per l'actitud de CSQP arran de la decisió del Consell de Garanties Estatutàries. 



[Barcelona (República Catalana) 03/03/2017] 
L’AMIC DEL POBLE  

La presidenta de la Falla del Mercat Central de València, Carmen de Rosa, ha dimitit arran del propòsit de la comissió que presideix de nomenar faller d’honor la Fundación Francisco Franco. La dimissió és irrevocable, han dit a l’Agència Catalana de Notícies fonts properes a De Rosa, que mostra així el seu desacord amb el nomenament d’una fundació que representa l’antítesi dels valors democràtics de les Falles.
L’Ajuntament de València també s’ha oposat a la proposta de la Falla del Mercat d’honorar la Fundación Francisco Franco. El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha considerat intolerable vincular les Falles amb l’exaltació del franquisme i ha confiat que la majoria dels fallers evitaran el nomenament, previst per a la junta directiva de dimarts vinent. Posteriorment, en declaracions facilitades pel consistori, Fuset ha apel·lat a la maduresa democràtica dels membres de la comissió i s’ha mostrat convençut que la proposta no acabaria prosperant. Amb tot, si finalment nomenen faller d’honor la Fundación Francisco Franco, l’ajuntament estudiarà quines mesures emprèn, entre les quals hi ha la retirada de les subvencions.  
La portaveu de Memòria Història del grup socialista a les Corts Valencianes, Mercedes Caballero, també s’ha mostrat indignada i ha demanat que es retirés la proposta de nomenament. Diu que no es pot distingir ‘una entitat que es dedica a exaltar l’alçament militant, el franquisme la dictadura’, i demana a les administracions públiques que contactin amb la Falla per advertir-los que, si l’homenatge continua endavant, els retiraran qualsevol ajuda o subvenció. 

UN DIRIGENT TROTSKISTA ES DESMARCA DE CSQP I L’STALINISTA COSCUBIELA
David Companyon (POR).
David Companyon, ex diputat del Parlament de Catalunya i militant d’Esquerra Unida i Alternativa des del trotskista Partit Obrer Revolucionari (POR), s’ha desmarcat de la posició adoptada per Catalunya Sí que Es Pot sobre la decisió del Consell de Garanties Estatutàries. Companyon, que va anar de número 20 a les llistes de CSQP, ha retret que la formació no s’havia presentat per fer de ‘mariachis de l’statu quo’ sinó per aconseguir un referèndum i impulsar un procés constituent català. En el piulet, Companyon enllaça una notícia amb una fotografia on apareix el portaveu del grup parlamentari de CSQP, Joan Coscubiela, acompanyat del socialista Miquel Iceta, el popular Xavier García Albiol, i Fernando de Páramo, de Ciutadans, i diu que no s’hi sent representat 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada