dimecres, 1 de febrer del 2017

Procés penal al moviment ecologista

Fins a 7 anys de presó per ser ecologista i haver-se enterrat a Fellines contra la MAT.
Hi ha sis ecologistes acusats amb penes que sumen 36 anys i les acusacions també els demanen el pagament d'una indemnització de 28.836 euros. 
S’ha iniciat una campanya per reivindicar la legitimitat de les protestes ecologistes. 
Acusen els ecologistes de delictes d'atemptat a l'autoritat, desordres públics, coaccions i faltes de lesions. 
La presentació pública de la campanya la realitzaran l’11 de febrer a Girona. 



 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 01/02/2017 
Felines (Viladasens, Gironès).- 

Atac frontal al moviment ecologista des dels tribunals. Segons l’Agència Catalana de Notícies sis ecologistes s'enfronten a penes d'entre 2 i 7 anys de presó per l'acció del 8 de gener del 2014 durant la qual un activista es va encadenar a un cotxe enterrat a Fellines (Viladasens, Gironès) per evitar la construcció de la torre 66 de la MAT.
Segons va fer públic la campanya «T-66 Judici de Molt Alta Tensió», les acusacions demanen per als ecologistes encausats una pena global de 36 anys de presó i que paguin una indemnització de 28.836 per delictes d'atemptat a l'autoritat, desordres públics, coaccions i faltes de lesions. L'operació per poder construir la torre 66 de la MAT passà per treure per la força l’ecologista que s’havia atrinxerar en un cotxe sota terra va durar onze hores. Durant aquest temps, hi va haver càrregues dels Mossos d'Esquadra contra altres ecologistes que li donaven suport. 
La resistència ecologista contra la MAT a Fellines el 8 de gener del 2014 arribarà a judici més de tres anys després. Les acusacions demanen penes de fins a 7 anys per a sis ecologistes per delictes d'atemptat a l'autoritat, desordres públics, coaccions i faltes de lesions. Segons es va fer públic ahir en un comunicant la pena global que demanen és de 36 anys de presó.  
L'operació per treure l'ecologista anti-MAT que es va atrinxerar dins un cotxe enterrat al lloc on s'havia de construir la torre 66 de la línia va durar onze hores. Els bombers van haver de buscar diversos mètodes per fer-lo fora perquè havia construït un túnel que portava des d'una caravana fins a l'interior del vehicle. A més, dins el cotxe enterrat, l'ecologista hi tenia un bidó ple de ciment al qual hi havia encadenat una mà.  En l'operació hi van intervenir des d'una retroexcavadora per desenterrar el cotxe fins a radials i martells percutors per poder-li treure la mà del bidó. A l'entorn de l’operació policial,  una vintena d’ecologiste li donaven suport i, al llarg del dia, hi va haver càrregues dels Mossos d'Esquadra. 

Campanya «T-66 Judici de Molt Alta Tensió» 
La campanya «T-66 Judici de Molt Alta Tensió» denuncia els moments detensió que es van viure van ser quan els ecologistes intentaven «evitar que maquinària pesada d'alt tonatge passés per la zona on estava embidonat» l'ecologista, perquè podien fer «perillar la seva vida». A més, critiquen que les càrregues policials es van saldar amb nombroses persones solidàries contusionades i dues amb el braç trencat a cops de porra dels agents dels Mossos d’Esquadra. Per això, s’ha engegat una campanya de suport a les persones encausades i per reivindicar la legitimitat de les protestes contra la línia de molt alta tensió transfronterera que s'ha acabat aixecant. També es denuncia que al lloc de la protesta els policies no van identificar ningú, sinó que els van denunciar després utilitzant «fitxers policials» que elabora dia a dia el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. 
«Des de la campanya T-66 Judici de Molt Alta Tensió ens oposem al model energètic centralitzat i fòssil que representa la MAT perquè és insostenible i antidemocràtic», exposa el manifest «T-66 Judici de Molt Alta Tensió», que també critica el paper de les administracions públiques per haver-se «posicionat al costat del lobby elèctric».
La presentació pública de la campanya la realitzaran el dissabte 11 de febrer a Girona. 

Enterrat contra la MAT 09-01-14 - TV Girona - xip/tv

tvgirona.xiptv.cat/ultima-hora/.../enterrat-contra-la-mat-09-01-14
9 de gen. 2014
Un noi es va enterrar dos metres sota terra dins un cotxe ahir a Fellines per protestar contra la ...

La lluita contra la MAT ha revifat a Girona

www.ara.cat/.../lluita-contra-MAT-revifat-Girona_3_1072122789.h...
24 de gen. 2014
L'home que es va enterrar dins un cotxe a Fellines (Viladesens) i el referèndum d'aquest diumenge a ...

S'encadena sota terra contra la MAT

www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/...contra-la-mat/.../4845872/
8 de gen. 2014
S'ha enterrat en un cotxe sota terra, en un amagatall connectat amb la superfície a través d'un túnel ...

Diversos imputats per la protesta contra la MAT es neguen a declarar

tvgirona.xiptv.cat/.../diversos-imputats-per-la-protesta-contra-la-mat...
27 de gen. 2014
El regidor de la CUP a Girona Jordi Navarro, el de la Solidaritat a Viladasaens, Albert Saus, i l'activista ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada