divendres, 17 de febrer del 2017

Mobilització Cervera/Portbou dissabte 25 de febrer a favor d’un tren convencional com cal i unes interconnexions dignes

Picture
Estació ferroviària de Cervera de la Marenda 
A favor  un tren del quotidià, transfronterer, passant per Cervera de la Marenda i Portbou.  
A favor dels trens de nit. 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/02/2017 
Portbou (Albera marítima, Alt Empordà).- 

Mobilització DIEM SÍ al SERVEI PÚBLIC de trens convencionals amb unes interconnexions dignes entre Cervera de la Marenda (Rosselló) i Portbou (Albera marítima, Alt Empordà). Sortida de l'estació de Cervera de la Marenda el dissabte 25 de febrer a partir de les 08:22 del  matí.

Hi ha molts exemples de la manca de correspondència ferroviària entre Cervera de la Marenda i Portbou. Però a partir de la desaparició, a l’Estat francès, dels trens nocturns les connexions Cervera/Portbou cada dia es degraden més. En l'actualitat no hi ha res més que un tren al matí, a les 11:24h, en la direcció cap a  Portbou des de Cervera de la Marenda, la qual cosa impedeix qualsevol activitat diària. I no està coordinat amb els horaris dels trens francesos: els viatgers procedents del sud es bloquegen a Cervera a l'arribada del tren a les 20:00h, ja que l'últim tren TER francès surt 20 minuts abans. Això és per desanimar els viatgers a utilitzar aquesta línia?, es pregunta la convocatòria del 25 de febrer.

Solucions a curt termini són de claredat dramàtica i de baix cost: que els trens segueixin fins a Portbou des de l’Estat  francès, i a Cervera de la Marenda des de Catalunya Sud. Són només1 quilòmetre i mig ! Que els trens espanyols surtin després de l'arribada dels trens francesos, i que els trens francesos surtin després de l'arribada dels trens espanyols! 

A causa de la manca de trens entre Cervera de la Marenda i Portbou al matí, s’ha d’arribar-hi a peu! Per tant, es fa una crida a una manifestació dels usuaris i dels treballadors entre Cervera i Portbou el 25 de febrer, per intentar que el tren continuï fins a Portbou. Si no s’aconsegueix, es tractarà d'agafar el tren espanyol que torna buit a les 09:27h, i si això encara no funciona, s’haurà de passar pel túnel, i si no els deixen, hauran de passar per la muntanya, “però ho farem!”, afirma la convocatòria.

Després, la gent aplegada es trobarà amb els amics sud-catalans a l'estació de Portbou, a les 10:30 del matí, i es tornarà amb el tren de les 11:53h.

Punt de trobada a les 08:15h a l'estació de Cervera el dissabte 25 de febrer.

“Passarem!!” Les demandes: Què els trens segueixen fins a Portbou; bones connexions i millora d'amplitud d'horaris; que tornin els trens de nit, amb correspondència amb els trens espanyols/francesos; que hi hagi bitllets combinats transfronterers a preus populars; que els retorns de trens buits estiguin inclosos al servei de passatgers; en el futur, que hi hagi un servei transfronterer quotidià  regional entre Narbona, Perpinyà, Cervera, Portbou, Figueres i Girona.

“Sí a les connexions  ferroviàries  transfrontereres. Sí al tren de nit.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada