dimarts, 28 de febrer del 2017

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST: El 28 de febrer de 1991 mor a Alèst l'anarcosindicalista Miquel Dalmau

Necrològica publicada a "Cénit" de París  
Havia nascut cap el 1914 a Calonge i començà a militar molt jove en el moviment llibertari del seu poble. 
En el decurs de la Retirada de febrer de 1939 passà la frontera del Pirineu i fou internat en diversos camps de concentració i enrolat en Companyies de Treballadors Estrangers  




Miquel Dalmau: 
El 28 de febrer de 1991 mor a Alèst (Gard, Llenguadoc, Occitània) l'anarcosindicalista Miquel Dalmau. Havia nascut cap el 1914 a Calonge (Baix Empordà) i començà a militar molt jove en el moviment llibertari del seu poble.
Durant la Guerra Civil fou milicià en les columnes confederals. En el decurs de la Retirada de febrer de 1939 passà la frontera del Pirineu i fou internat en diversos camps de concentració i enrolat en Companyies de Treballadors Estrangers (CTE).
Durant l'Ocupació, va ser requerit per les autoritats i enviat a zona ocupada alemanya per a treballar en les fortificacions al Pas-de-Calais (Nord - Pas de Calais - Picardia).
Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista s'instal·là a La Grand Comba (Gard, Llenguadoc, Occitània), on milità alguns d'anys.
Després, per qüestions de feina, s'establí a Alèst, on formà part de la Federació Local de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) en l’Exili.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada