dijous, 16 de febrer del 2017

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST: El 16 de febrer de 1902 neix a Navarrés l'anarcosindicalista Silverio Ros Andrés

Silverio Ros Andrés
En el decurs de la Retirada, el febrer de 1939, passà el Pirineu i, després d'un temps internat al camp de concentració d'Argelers, s'establí d'antuvi a Bordeus i més tard visqué pel departament d'Òlt i Garona, on durant l'ocupació alemanya va ser detingut per la Gendarmeria francesa i lliurat a les autoritats nazis. 
Durant la seva captivitat adquirí una malaltia que li van deixar seqüeles permanents. 
 
Silverio Ros Andrés: 
El 16 de febrer de 1902 neix a Navarrés (Canal de Navarrés, País Valencià) l'anarcosindicalista Silverio Ros Andrés.
Ingressà en la Confederació Nacional del Treball (CNT) quan treballava en una fàbrica hidroelèctrica de València.
Després emigrà a Barcelona, on va fer d'obrer a l'empresa de construcció «Pallas i Gabendell» i s'afilià al Sindicat de la Construcció de la CNT.
En el decurs de la Retirada, el febrer de 1939, passà el Pirineu i, després d'un temps internat al camp de concentració d'Argelers (Rosselló), s'establí d'antuvi a Bordeus (Girona, Nova Aquitània, Occitània) i més tard visqué pel departament d'Òlt i Garona (Nova Aquitània, Occitània), on durant l'ocupació alemanya va ser detingut per la Gendarmeria francesa i lliurat a les autoritats nazis. Durant la seva captivitat adquirí una malaltia que li van deixar seqüeles permanents.
El 10 de setembre de 1944 s'afilià a la Federació Local de la CNT d'Agen (Òlt i Garona, Nova Aquitània, Occitània), essent un dels seus primers militants, on milità tota la resta de la seva vida.
Silverio Ros Andrés va morir el 29 de setembre de 1973 a Agen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada