dissabte, 18 de febrer del 2017

Manifestació amb banderes republicanes organitzada pels que foren nenes i nens de l’Exili en la Retirada de febrer de 1939

Plus de 200 personnes ont participé à une marche solennelle et digne, ce samedi à Port-Vendres, lors de cette 16e cérémonie des chemins de l’exil des Républicains espagnols fuyant la dictature franquiste.
Banderes tricolors de 1931 penjades a l'espatlla i altres, ondejant durant la manifestació 
Nova empenta de la memòria de la Retirada de 1939 amb motiu de la commemoració d’aquesta fa 80 anys al maleït camp de concentració de la Mauresca, a Portvendres 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/02/2017 
Portvendres (Albera marítima, Rosselló).- 

Segons la premsa convencional rossellonesa arran de la Retirada de febrer de 1939 més de 200 persones han protagonitzat aquest dissabte una marxa republicana solemne i digne, amb banderes de la Segona República, amb motiu de la 16è cerimònia dels Camins de l’Exili dels Republicans Espanyols, la gent que fugia de la dictadura franquista.
Així per la 16è cerimònia dels Chemins de l’Exil des Républicains Espagnols face à la dictature franquiste (Els Camins de la Retirada), l’associació Fils et filles de Républicains Espagnols et Enfants de l’Exode (FFREEE) aquest dissabte s’ha escollit on es va aixecar el maleït camp de concentració de la Mauresca, a Portvendres (Albera marítima, Rosselló). Més de 200 persones han participat en una manifestació commemorativa de la Retirada de 1939, tot ondejant banderes tricolors de la Segona República, la del 14 d’abril de 1931. Una marxa que s’ha dirigit des del port al cementiri on hi ha una estela d’homenatge als refugiats morts aleshores en el camp de la Mauresca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada