divendres, 3 de febrer del 2017

LA REPÚBLICA DELS MESTRES I LA REPRESSIÓ FEIXISTA



Acte a Banyoles, el 21 de febrer, amb Salomó Marquès, René Pacheco i Sergi Bernal 




 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 03/02/2017 
Banyoles (Pla de l’Estany).-  

El dimarts 21 de febrer, a les19:00h, a la Sala Corominas del Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles, hi haurà un col·loqui on es resseguirà el fil de l'exposició ‘Desenterrant el silenci’, que tracta sobre una petita escola en un poble de la demarcació de Burgos on un mestre català, Antoni Benaiges, va impulsar nous models pedagògics que s'obriren pas amb la República de 1931. Benaiges fou afusellat i enterrat en una fossa comuna.
L’acte és a càrrec de Salomó Marquès (pedagog i historiador), René Pacheco (arqueòleg de la Associación para la Recuperación de la Memòria Històrica, ARMH) i Sergi Bernal (fotògraf).
Organitza: Ajuntament de Banyoles, Museu Arqueològic de Banyoles, Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles. Col·labora: Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. 

Inauguració de l'exposició dimecres 26 de gener sobre el mestre afusellat pel franquisme a Burgos Antoni Benaiges

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqeVObBFdVDV4wbL3IUuVQVyfBvHYxx6mjnZ9bB1T8j_ovmfTUlDjW2-dB1F4hZPlVwk_sy7W_LeaJ19tcsdw28M1-juYARzv_OB6sd26r7w0TJvNDQBsLdBJ-JZ1snFZOLGXqPPiNZTd5/s1600/retrat.jpgL’exposició ‘Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar’, al Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles, es pot visitar fins el 26 de març 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada